Wat bepaalt hoeveel geld de wereld is?

"Geld" is wat we allemaal gebruiken om goederen en diensten te kopen. In zelf, het is waardeloos tenzij ondersteund met een garantie door iemand vertaald naar maken het papier biljetten en munten we gebruiken eigenlijk waard iets.

Om nuttig, geld heeft te hebben een aantal attributen. Het moet:

- Universeel worden aanvaard als betaalmiddel;

- Behoudt zijn waarde in de tijd;

- Hebben een gemeenschappelijke rekeneenheid of de moeite waard door iedereen geaccepteerd;

- Worden opge
- Draagbaar;

- Moet duurzaam; en, wat cruciaal,

- Worden beperkt in supply.

Het probleem met geld is dat je niet kan teveel van hebben aangezien dit zou haar waarde devalueren. Dit is een gemeenschappelijk probleem ervaren door landen met een economie in financiële moeilijkheden en die gericht zijn op meer geld te drukken zonder ervoor te zorgen dat het zijn waarde behoudt. Wat er gebeurt is dat er meer geld omloop zin komt dat er meer 'cash' chases hetzelfde volume van goederen. In een vraag en aanbod economie (waarvan meest in de wereld zijn) prijsverhoging leidt tot inflatie. De inflatie devalueert de waarde van spaargelden en geld die kunnen schadelijk zijn in het op lange termijn te creëren van rijkdom.

Dus ten grondslag liggen aan een land geld moet iets anders met een waarde sinds papier en munten worden zijn niets waard alone.

In lang vervlogen tijden van de universeel aanvaarde 'geld' werd goud. Dit is een zeldzame metaal waar slechts 100.000 ton of zo ooit zijn gedolven. Het ligt op 20 keer zeldzamer dan zilver en 15.000 keer minder vaak voor dat koper. Deze zeldzaamheid waarde heeft altijd geholpen handhaven zijn aantrekkingskracht en mystiek.

Van al het goud ooit ontgonnen bijna 98% is nog steeds in omloop en bijna 40% in handen is van nationale centrale banken aan de munt waarde op de internationale markten te ondersteunen. Wanneer papier munt werd geïntroduceerd als een meer handige en minder volumineus betaalmiddelen werd ondersteund door een belofte om goud leveren op vragen om hetzelfde waarde. Vandaar, de hoeveelheid goud bezeten door een land werd de bepalende factor van hoeveel geld dat kon plaatsvinden in omloop. Tegenwoordig is de waarde van goud, betekent dus niet direct te koppelen aan de hoeveelheid geld in omloop als andere converteerbare verhandelbare activa zijn in de plaats gekomen.

Eenmaal goud werd de internationale waarde dat een land het geld van waarde bepaald tegen een ander, is elke valuta beoordeeld een standaard waarde is gebaseerd op wat zou kunnen worden gekocht in een korf van goederen. Deze 'gouden standaarden' en vervolgens werd het vaste dosisniveaus voor het converteren van valuta en dit systeem nog jaren geduurd tot de jaren 1970.

Dus het bepalen hoeveel geld er in de wereld is echt een etherische vraag. Gold nog heeft enorme waarde als wanneer economieën of landen beginnen te economische problemen ervaring, beleggers verkopen 'geld' en kopen veiliger goud. Vandaar zijn waarde neigt verhogen in tijden van recessie en dalen wanneer economieën giek.

Dus met goud nu de handel op 1.100 dollar per troy ounce en meer dan 100.000 ton in de wereld dat alleen komt neer op circa 3.536.500 dollar miljoen alleen al! En dat krassen alleen de oppervlakte.

No comments:

Post a Comment