Gouden munten van de Verenigde Staten

De Muntwet van 1792 vastgesteld de Amerikaanse Munt, de negen munten die zou worden geproduceerd en de hoeveelheid van edele metalen die zou worden opgenomen in elke munt. De negen munten van het gebouw te gaan in productie werden de koperen half procent en in cent, de zilveren halve disme en disme, de zilveren kwart dollar, de helft dollar en de dollar en het goud kwartaal adelaar, half adelaar en goud arend.

Verenigde Staten gouden munten werden niet geslagen totdat 1795. De eerste munt die< in productie ging was de half adelaar. Later dit kwartaal arend en Eagle ging in de productie van het volgende jaar. Ze droeg dezelfde ontwerpen - uiteenlopende versies van een Liberty hoofd borstbeeld op de voorzijde en een adelaar op de keerzijde. Het goudgehalte van de munten zijn een beetje wisselend in de vroege jaren, maar werd uiteindelijk afgerekend op 0.900 zuiver in 1834, met een legering van zilver en koper toegevoegd aan de lange dragen eigenschappen zorgen.

Omdat goud is duurder in het buitenland, president Jefferson opgeschort de aanmaak van de arend en de zilveren dollar in 1804 - omdat deze munten werden overzee wordt geëxporteerd, waar ze werden omgesmolten. Op 28 jun 1834 een nieuwe wet is aangenomen verminderen van het gewicht van de standaard goud, dat Amerika op de gouden standaard. Het slaan van de adelaar zou hervatten in 1838. De ontdekking van geld in California en in 1849 ook de spring-begon de Amerikaanse economie en de dubbele adelaar ($ 20 nominale waarde) en goud dollar opgenomen productie. De 3 dollar goudstuk gevolgd in 1853, maar werd stopgezet na de minimale 25-jarige levensduur eindigde in 1889.

De eerste gouden munten - het kwartaal, half en adelaar - alle featured hetzelfde ontwerp - het borstbeeld van Liberty, tegenover rechts of naar links, en het dragen van een Liberty cap. Op de voorzijde was een adelaar - die meer voor de hand liggende veranderingen in het ontwerp dan Liberty onderging, uit het bezit van een bijkantoor in zijn bek, een adelaar (met een schild op zijn borst) met het hebben van een zeer lange nek, een kortere nek, een liederlijk ontwerp dat het leek of de adelaar werkelijk kon de vlucht nemen.

Een beetje afwisseling werd ingevoerd in 1849 met de Indiase kop munt, maar niets echt gebeurd tot 1907, toen president Roosevelt nam op zich om de Amerikaanse munt verfraaien - in het bijzonder de gouden ras. Beeldhouwer Augustus Saint-Gaudens en Bela Lyon Pratt kregen de opdracht om nieuwe ontwerpen te bieden.

Saint-Gaudens is terecht beroemd voor zijn dubbele adelaar, met Liberty schreden naar voren uit de munt op de voorzijde en een adelaar in de lucht op de achterzijde. Voor de adelaar creëerde hij een Indian Head, sterk verschilt van die van zijn leerling, Bela Lyon Pratt, die de Indische hoofd op de kwart en een half adelaar adelaar eigenlijk leek op een Native American. Nog een verschil, en een dat maakt Pratt is uniek in de Amerikaanse munt, is dat de ontwerpen verzonken zijn in de munt zelf, niet verheven boven het. Deze twee munten waren populair bij de tijd, maar gewenst zijn verzamelobjecten vandaag.

De gouden munten tijdperk voor de Verenigde Staten begon te komen om een einde in de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw, toen het laatste goud dollar werd geslagen in 1889, het laatste kwartaal arend in 1929, de laatste 3 dollar In 1889 is de laatste halve adelaar uit 1929, de laatste arend In 1933 en de laatste Double Eagle uit 1933. Na 1933 niet meer zou gouden munten steeds opnieuw gebruikt worden als een vorm van wettig betaalmiddel.

In 1986 hebben de Verenigde Staten begon de productie van onbewerkt goud opnieuw munten met het debuut van de American Eagle op een ounce helft ounce, kwart ounce, met 22-karaats goud. In 2006 zijn indiensttreding, de 24-karaats goud markt met de Gold Buffalo 50 dollar munt, en in 2007 met de eerste echtgenote 10 dollar dollar munt serie.

Met het bijeenbrengen prijs van goud en de uitstekende ontwerpen op deze nieuwe munten, de VS goud gouden munten zijn zeer populair bij verzamelaars van vandaag. Het verzamelen van gouden munten geworden een leuke en winstgevende hobby, sinds de tijd van de met goud als wettig betaalmiddel. Het bezit uit de Verenigde Staten gouden munt wordt door velen beschouwd als een hoogtepunt van hun collectie.

No comments:

Post a Comment