Verhandelbare instrumenten

Soorten van verhandelbare instrumenten

Er zijn vier types van verhandelbare instrumenten: wissels, cheques, notities en certificates of deposit. Concepten en controles vallen onder een indeling als "belooft te betalen". Een promesse is van een schriftelijke belofte van een persoon (de fabrikant) naar een ander (meestal de begunstigde) te betalen, hetzij op de vraag of op een bepaald tijdstip. Een certificaat van deposito (CD) is een type van nota afgegeven wanneer een partij geld stort bij ee
Eisen aan Berijdbaarheid

Voordat een instrument kan worden onderhandeld, moet het voldoen aan de volgende eisen:

1) schriftelijk worden vastgelegd.

2) ondertekend worden door de maker of de lade.

3) een onvoorwaardelijke belofte of om te betalen.

4) staat een vaste hoeveelheid geld.

5) worden betaald over de vraag of op een bepaalde tijd.

6) is verschuldigd aan order of aan toonder, tenzij het een cheque.

Aansprakelijkheid die samenhangt met Verhandelbare instrumenten

Er zijn twee soorten van aansprakelijkheid die verband houden met verhandelbare instrumenten - handtekening aansprakelijkheid en garantie aansprakelijkheid. Degenen die zich aanmelden met verhandelbare instrumenten zijn die aansprakelijk zijn voor de betaling van het bedrag vermeld op het instrument. Makers en acceptoren (debiteuren die beloven om een instrument als het wordt aangeboden voor de betaling op een later tijdstip te betalen) zijn primair verschuldigd. Laden en endorsers zijn in tweede instantie slechts aansprakelijk indien het instrument goed is en tijdig gepresenteerd, het instrument is onteerd, en tijdige aankondiging van schande wordt gegeven aan de in de tweede plaats aansprakelijke partij.

Garantie aansprakelijkheid strekt om zowel onderschrijvingsslips en nonsigners. Deze valt in twee categorieën-overdracht van aansprakelijkheid en presentment aansprakelijkheid. Iemand die transfers instrument voor gehouden, is de volgende garanties voor alle latere overnemers en rechthebbenden die nemen het instrument te goeder trouw:

1) De vervreemder is gerechtigd het instrument dwingen.

2) Alle handtekeningen zijn authentiek en goedgekeurd.

3) Het instrument niet is gewijzigd.

4) Het instrument is niet onderworpen aan een verdediging of claimt elke partij die kunt worden tegengeworpen de overdrager.

5) De vervreemder heeft geen kennis van eventuele insolventieprocedure tegen de maker, de acceptor of de lade van het instrument.

Een persoon Wie presenteert een instrument voor betaling of acceptatie maakt de volgende presentment garanties elke andere persoon die te goeder trouw betaalt of aanvaardt het instrument.

1) De persoon verkrijgen betaling of acceptatie is gerechtigd het instrument dwingen of is gemachtigd om betaling of aanvaarding namens een persoon die is gerechtigd het instrument (er zijn geen ontbrekende of onbevoegde aantekeningen dwingen verkrijgen).

2) Het instrument niet is gewijzigd.

3) De persoon die het verkrijgen van betaling of aanvaarding heeft geen kennis dat de ondertekening van de lade van de akte ongeoorloofd is.

Het is door overeen te komen instrumenten die de wereld dagelijks werk is afgehandeld. Elke ondernemer moet vertrouwd zijn met de basistypen van verhandelbare instrumenten, hun juiste overdracht, de verantwoordelijkheden van de partijen voor dergelijke instrumenten, en factoren die hun waarde kunnen beïnvloeden.

No comments:

Post a Comment