Hoe u uw pincode niet beveiligen

Banking en card zekerheid wordt meer en meer een kwestie als identiteitsdieven en fraudeurs nieuwe manieren vinden om greep van ons geld krijgen. Als je bezorgd bent over uw creditcard veiligheid, dan is het beste wat u kunt doen is om uw pincode te beveiligen. Keeping uw PIN beveiligen zullen beperken de manieren waarop een dief kan uw kaart gebruiken. Hier zijn enkele nuttige tips over hoe u uw pincode te beveiligen.

Wees voorzichtig bij geldautomaten

Een van de meest voorkomende maniere
Zeg nooit

Houd je pincode beveiligde vereist dat u alleen het nummer weet. Hoewel je zou kunnen geven uw pincode aan vrienden of familie die u vertrouwt om geld in te nemen voor u, is dit een slecht idee. Hoe meer mensen weten wat uw pincode, dan is het meer kans hebt om de PIN-code ontdekt. Ook, geef nooit uw pincode uit over alle communicatie zoals e-mail, als uw bank zal u nooit om gevraagd. Houd uw pincode prive en het moet zo blijven.

Niet bijhouden

Hoewel u misschien een aantal kaarten te hebben en het misschien moeilijk om de pinnen voor hen allemaal herinneren, zorg ervoor dat u niet te noteren van het aantal overal op iedereen, vooral op uw persoon. Als u uw pincode opgeschreven dan bent u meer kans om de gestolen nummer hebben.

Verander regelmatig

Hoewel veel mensen houden hun pincode hetzelfde voor jaren, kan dit gevaarlijk. Om te zorgen dat uw kaart veilige dient u regelmatig uw pincode kunt veranderen. Dit betekent dat zelfs als uw PIN-code is gevonden, heeft de dief niet in staat zal zijn om de kaart te gebruiken voor een lange tijd. Wijzigen van uw telefoonnummer om de paar maanden is een verstandig idee.

Vernietig documenten

Wanneer u eerst uw pincode ontvangen via de post, moet je snel leren het aantal en vervolgens vernietigen het document. Als de brief kijkt te zijn geknoeid dan moet u onmiddellijk verzoeken om een nieuw nummer. Nadat u het aantal geleerd dat je moet gaan om een geldautomaat en verandering van het aantal op iets wat je gemakkelijk kan onthouden weliswaar voorkomen nummers die duidelijk zijn als 1234 of 0000.

Verslag iets verdachts

Als u denkt dat uw PIN-code zouden zijn gestolen of onderschept, dan moet u dit onmiddellijk te melden. Zelfs als het niet is gestolen, is het beter om een nieuwe PIN-code te halen bij uw bank dan het risico lopen met uw geld illegaal worden gebruikt. Zolang je verstandig met je PIN-en voorzorgsmaatregelen nemen, moet uw kaart blijft stabiel en veilig.

No comments:

Post a Comment