Waarom deze recessie zou de perfecte storm voor jou

Ik weet dat ik onpopulair zijn om dit te zeggen en ik ben er bijna een beetje gegeneerd om u te vertellen, maar ik denk dat dit een geweldige tijd voor mensen om in de schuld!

We hadden een zeer slechte recessie in 1973-4. Die tijd werd gekenmerkt door uitzonderlijk hoge rentetarieven in combinatie met hoge inflatie resulterend in een zeer hoge kosten van levensonderhoud; in 1974 waren er benzine schaarste en lange rijen bij de benzine pomp!

We zijn vermoedelijk de ergste economische situa
Het kabinet wil dat we geld te besteden en te investeren lenen. De rente is op een all time low - er is geen beloning, maar eerder een sanctie voor de spaarders.

Ten slotte zijn de prijzen van activa op een historisch dieptepunt. Aandelen en vastgoed zijn belachelijk betaalbaar.

Dus in tegenstelling tot de grote depressie of de recessie van de jaren 1970 hebben we lage rentes, lage prijzen voor activa, lage benzineprijzen en de kosten van levensonderhoud (inflatie komt naar beneden - in feite de nieuwe angst is 'deflatie' of dalende prijzen!) en de dreiging van oorlog of een andere grote omwenteling.

OK, zodat de mensen overborrowed overlent en banken en nu iedereen doet het tegenovergestelde, maar dit is niet het einde van de wereld, zal dit werk zelf uit. De regering gooit alles met inbegrip van het aanrecht het probleem - het is niet elke kans nemen, krijgen we via deze.

Dus wat is er aan de hand, waarom zijn mensen niet profiteert van de situatie nu dat alle planeten worden uitgelijnd voor een keer in een unieke kans?

Angst. Beleggers zijn bang dat dingen alleen maar erger wordt.

Maar het feit is dat in deze vreemde en nieuwe economische landschap risico is veiliger dan ooit, omdat het wordt beloond en spelen op safe daadwerkelijk zal u geld kosten. Spaarders worden gestraft en beleggers in staat zijn om te kopen ondergewaardeerde activa tegen lage tarieven.

Zoals Warren Buffet beroemde uitspraak:

"'Wees angstig wanneer anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn."

Mensen zijn bang - is het tijd om te gulzig?

No comments:

Post a Comment