Leer kinderen op een manier om geld te beheren

God heeft ons met een grote verantwoordelijkheid als ouders. Wij zijn gekozen om onze kinderen hoe je als gerespecteerde christelijke stewards leven te onderwijzen. Paul herinnerde ons eraan dat we de drijvende kracht achter onze kinderen het leven. Paul vertelde ons in Efeziërs 6:4, "Vaders, niet ergeren uw kinderen, in plaats daarvan, voedt hen op in de opleiding en instructie van de Heer." (NBG) Het is aan ons, de maatschappij en onze scholen zullen het niet voor ons doen.

Praat met hen

<
We moeten praten met onze kinderen. Toen Mozes de geboden ontvangen, de Heer ons opgedragen voortdurend leren onze kinderen. Deuteronomium 6:6-7 zegt, "Deze geboden die ik geef u vandaag worden over uwe harten. Impress ze op uw kinderen. Praat erover wanneer je thuis zitten en als je langs de weg, wanneer je liggen en wanneer je opstaan. " (NIV)

Communicatie is belangrijk voor hun ontwikkeling. Zij moeten leert over het leven van ons, niet de straten of televisie. Zij moeten zich gerust komen om ons over iets, of het nu goed of slecht. Als ouders, hebben we hun belang in het achterhoofd, en adviezen moet komen van ons, niet van hun leeftijdgenoten.

We moeten praten om onze kinderen te vroeg over het belang van beheer van hun financiën. Deze informatie wordt niet gegeven in de scholen, met name van de christelijke perspectief. Omdat de media niet voorzien positieve informatie, moeten we op het strafbare feit in het onderwijzen van onze kinderen, zodat ze klaar zullen zijn om zichzelf te verdedigen wanneer ze buiten te stappen op hun eigen.

Het voorbeeld geven

Praten is niet genoeg. We moeten ook goede voorbeeld geven. Als er een ding ik heb geleerd over zijnde een ouder, het is dat kinderen snel te imiteren wat ze zien. Ik moet heel voorzichtig zijn over wat ik zeggen en doen rond mijn dochter, omdat ze vaak imiteert mijn gedrag. Maar ik kan gebruiken om mijn voordeel op vertoon van haar de juiste manier om de financiën te beheren.

Onze kinderen zouden ons zien budgettering ons geld en betalen van onze facturen op tijd. Ze moet ons zien het gebruik van creditcards alleen in de mate dat wij in staat hen te betalen uit in vol als het wetsvoorstel komt. Zij moeten zien ons leven onder onze middelen in plaats van proberen te houden met de buren.

We moeten ook blijk geven van onze kinderen dat we verantwoordelijk zijn voor de rekeningen die wij maken. Welk voorbeeld zijn we omgeving voor onze kinderen als we hen vragen om de rekening te verzamelaars dat we niet thuis vertellen?

Hoewel we kunnen komen uit gezinnen waar ouders niet praten over de huishoudelijke financiën met kinderen, hoeven we niet te voeren op die traditie. Kinderen zoeken richting en begeleiding. Onze kinderen zijn leergierig, en we zijn positie als hun beste leerkrachten. We kunnen ze zien wat te doen - en wat het niet moet.

We hoeven niet als het geven onze kinderen een negatief beeld van ons. Maar moeten ze weten dat we niet perfect bent. Eens werkelijk openen met onze kinderen en hen in staat stellen te leren uit onze fouten.

No comments:

Post a Comment