De Stichting van het moderne bankwezen

Ik was zeer gelukkig enige tijd terug, in het hebben van de mogelijkheid van het lezen een uiterst zeldzame vier volume instellen van de werken van de Russische econoom Nikolai Kondratieff. Nikolai Kondratieff was ongetwijfeld een van de grootste Russische economen van alle tijd en was de eerste persoon uit te voeren een systematisch onderzoek naar het bestaan van lange cycli in de wereldeconomie.

Kondratieffs werken uiteindelijk viel uit de gratie met de Sovjet-autoriteiten en werden verbann
Geen lange-cyclus, zou echter mogelijk zijn zonder de werelden bancaire infrastructuur en het scheppen van geld. De oprichting en het uitlenen van geld door banken wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Fractional Reserve Banking. En zullen we kijken naar de geschiedenis en de werking hier.

Bankieren per se, begonnen tijdens de middeleeuwen. Het werd gestart door goudsmeden aan wie mensen zouden hun goud belasten bewaring. De goudsmeden zou een ontvangstbewijs af te geven aan de bewaargever voor de hoeveelheid gestort en uiteindelijk die terugbetaalbaar zijn inkomsten werden gebruikt als een geaccepteerde vorm van betaling tussen mensen om schulden te vereffenen.

Ze waren direct aanvaard, omdat iedereen wist dat als ze wilden, zouden ze ook daadwerkelijk te gaan naar de goudsmid en de uitwisseling van de ontvangst voor de aangegeven hoeveelheid goud. In feite de certificaten werd het prototype van onze moderne eurobankbiljetten en elke noot was gedekt door fysiek goud.

Het duurde niet de goudsmeden lang, echter dat de incidentie van mensen eigenlijk verlossende goud tegen hun ontvangsten mededeling was gedaald tot een zeer laag niveau. Hierdoor ontdekten ze dat ze konden leningen te verstrekken en verdien de rente op deze leningen door de uitgifte van meer aandelen dan ze goud op de dekking van had en dat zolang zij de verhouding van de ontvangsten worden gehouden voor goud bij de 10 tot 1, zou zij in staat zijn de incidentele vraag naar fysiek goud te dekken ... in feite ze hadden gecreëerd geld van ijle lucht en schiep de Fractional Reserve Banking System.

Vandaag banken doen precies hetzelfde, maar Sinds 1971, toen het laatste land in de wereld om hun papieren geld garantie met goud (de VS), kwam van de gouden standaard, geen papier geld wordt gegarandeerd door iets anders dan een regering belofte .. . Dit staat bekend als een Fiat valuta.

Fractional reserve banking heeft zowel zijn voor-en de tegenstanders ... zijn kampioenen stellen dat zij zonder de uitbreiding van geld een land het aanbod van een land niet kan zijn economie en de handel efficiënter met andere landen groeien, dus er zou geen van de economische cycli zijn dat Kondratieff sprak van en geanalyseerd.

Fractionele Reserve tegenstanders betogen dat het creëren van geld dat wordt gesteund door niet meer dan belofte van een regering is een recept voor een ramp, aangezien de overheden zijn altijd onderworpen aan veel meer geld, dat is raadzaam af te drukken, met het oog op verzachting van de te veel geld uitgeven ... trouwens, ze zeggen , hoe velen van ons het vertrouwen enige regering belofte?

No comments:

Post a Comment