Islamitische Securitisatie Economische Risicofactoren in Shari'ah Bekijk

ISLAMITISCHE securitisatie behoefte aan meer DENKEN

Securitisatie is een proces dat zwaar werd gebruikt door de instellingen aanbieden van islamitische financiële diensten (IIFSs) in grote hoeveelheden voor vele jaren, die grotendeels in het kader van cash gelijkwaardigheid en verhandelbaarheid. Met andere woorden, Sukukization is proces voor een onmiddellijke liquidatie, directe toegang tot de kapitaalmarkt, het scheppen van de secundaire markt, en het risico segmentering - vaak aangeduid ge
Het totale proces zal worden georganiseerd of "gesecuritiseerd" door een SPV (Special Purpose Vehicle) gestructureerd door een IIFS. De uitspraak van de sjeik Taqi Usmani (2008) verklaren het grootste deel van de Sukuk afgegeven in de markt trotseerde islamitische normen in beweging heeft sterke emoties. Voor sommigen leek te zijn en niet overhaast en niet goed doordacht en tegen de behoeften van de islamitische kapitaalmarkt. Naar de mening van anderen, was het echter niet minder dan een zeer welkom en eindelijk frisse lucht voor de industrie. Sommige critici zijn die vraagtekens bij de validiteit van de Sheikh Usmani uitspraak, aangevoerd dat de persoonlijke mening gaat tegen de uitspraak van de Accounting and Auditing Organisatie voor Islamic Finance Instellingen (AAOIFI) over de toelaatbaarheid van sukuk zoals vastgelegd in de Shari'ah Standaard 13 (Resolutie van de Fiqh Academy op securitisatie).

De mening in dit artikel is dat niet zozeer in tegenspraak met elkaar, AAOIFI de Shari'ah Standaard 13 op securitisatie en sukuk echte applicatie die bezwaar door goed gerespecteerd Shari'ah geleerden wie er belt voor echte Sukukization; zijn eigenlijk beide in overeenstemming met elkaar andere, hoewel het niet kunnen zijn expliciet vermeld.

Een nadere analyse blijkt dat het totale structuur van sukuk zoals toegestaan door AAOIFI theoretische modellen die zijn zelden of vrijwel nooit gevolgd door de industrie. Het realiseren van dit feit, eerder dan dat er een conflict hebben Shari'ah geleerden alleen aangevoerd hetzelfde punt van mening, zij het anders uitgedrukt. Met andere woorden, hun mening wijst erop wat niet worden gedaan, terwijl AAOIFI bekrachtigt dit en maakt het plaatje compleet door expliciet met vermelding van met AAOIFI Shari'ah Norm 17 wat moet worden gedaan.

Risicofactoren en beleenbare activa voor de uitgifte van SUKUK

In korte, niet Shari'ah conforme securitisatie kan niet worden gestructureerd indien zij niet voldoet aan de strenge voorwaarden aangegeven door standaard 17 en punt 13 (AAOIFI). Zo, de belangrijkste voorwaarden die door AAOIFI Shari'ah Norm 17 is dat sukuk verhandelbare worden, mag niet vertegenwoordigen vorderingen of schulden, behalve in het geval van een handels-of financiële instelling de verkoop van al haar activa, of een portefeuille met een staande financiële verplichting, waarvan sommige schulden, incidentele aan fysieke activa of vruchtgebruik, onbedoeld waren opgenomen, in overeenstemming met de richtlijnen, vermeld in AAOIFI Shari'ah Standard (21) over de financiële papieren.

Een combinatie van een Musharakah en een Ijarah make-up een eenheid van een "contract". Dit concept wordt verder uitgewerkt met behulp van een voorbeeld. Persoon I is geïnteresseerd in de aankoop van een huis ("Home-eigenaar") maar niet genoeg geld om de aankoop te doen. Degene die ik gaat vervolgens naar een initiërende, die in een Musharakah krijgt met de Home-eigenaar tot aankoop van het huis.

In dit voorbeeld hebben beide partijen de eigendom van het onroerend goed dat gekocht is. Beiden partijen hebben risico voor de waardevermindering van de huizenprijs en ook de kans om de winst van de potentiële meerwaarde in de waarde van de aankoop van onroerend goed. De verhouding van de eigendom van het onroerend goed is gelijk aan de verhouding van de aanvankelijke bijdrage procenten; eerste bijdrage van de opdrachtgever is het bedrag van de bijdrage van de Schepper als een percentage van de totale aankoopprijs en hetzelfde geldt voor de Home-eigenaar. Het resultaat van de Musharakah is een symbiotische relatie tussen de Home-eigenaar en de opdrachtgever. Musharakah kan de huiseigenaar de aankoop van een onroerend goed dat hij / zij niet zou hebben kunnen doen zonder het partnerschap van de opdrachtgever.

Musharakah laat de Schepper te dienen als een Investor, zullen we later in meer detail beschrijven hoe de Schepper voordelen van het partnerschap (Farhan, Malik 2010).

= Totale aankoopwaarde van het huis

I = eerste bijdrage van de Home-Eigenaar

Y = eerste bijdrage van de opdrachtgever

= I + Y

De tweede etappe van de overeenkomst behelst een Ijarah tussen de Home-eigenaar en de opdrachtgever. In deze lease, de Home-Eigenaar fungeert als de huurder en betaalt de Schepper (verhuurder) voor het vruchtgebruik van het aandeel initiator van het onroerend goed. De huurprijs wordt gebruikt om de vorm Ijarah is afgeleid van de marktrente, die op hun beurt een product van een aantal macro-economische factoren. De huiseigenaar heeft de mogelijkheid om betalingen te verrichten om gedeeltelijk de aankoop van de eigendom van de woning van de Schepper, moet worden opgemerkt dat het een optie is niet een verplichting voor de huiseigenaar.

Aangezien de verhuurder in Ijarah eigenaar van de geleasde activa, kan hij de activa te verkopen, geheel of gedeeltelijk aan een derde partij die kan kopen het en kan de verkoper in de rechten en verplichtingen van de verhuurder te vervangen met betrekking tot de gekochte deel van het actief. ( Mohammed Taqi Usmani, An Introduction to Islamic Finance), Vervolgens hebben we laten zien hoe de Ijarah is geplaatst in een securitisatie voertuig.

SUKUKIZATION VAN CONTRACTEN in uniforme SICAV

Musharakah en Ijarah worden gecombineerd om een individuele arbeidsovereenkomst te vormen. Deze contracten worden vervolgens geplaatst in een Faillissement-afstandsbediening entiteit namelijk de Unified Trust. Figuur 3 toont het schema waarin een aantal opdrachten samengevoegd tot een Unified Trust vorm. Beheerder treedt op als gemachtigde namens de End-investeerders en van de uitgever te verzamelen huur en aflossingen van de huiseigenaren. In ruil de beheerder kosten een nominale vergoeding die wordt betaald uit de verhuur betalingen van de huiseigenaren (Farhan, Malik 2010).

Zodra de Unified Trust is opgericht, door hem een aantal van de Effecten tot eindbeleggers. De effecten die zijn uitgegeven door de Unified Trust vormen de Sukuk. Sukuk wordt gesteund door het eigendomsrecht op het aanbod en de huurinkomsten is het periodiek winst die wordt ontvangen door de Sukuk-houders. De Emittent, die kan een bank of een Finance Company is verantwoordelijk voor de initiatie van de contracten. De Emittent houdt ook een deel van de Unified Trust, om ervoor te zorgen dat de Emittent en de End-investeerders geen belangenconflict hebben. Na de Emittent's aandeel in de Unified Trust zorgt ervoor dat de belangen van de Emittent en de eindbeleggers zijn uitgelijnd.

De figuur hieronder toont de complete frame-werk van de voorgestelde Sukukization structuur. Het begint met de opdrachtgever (Emittent) werken met de individuele huiseigenaren om de contracten ontstaan. Deze contracten worden vervolgens geplaatst in een Trust, die eigendom Unified belangen hebben in de gekochte eigenschappen heeft en ontvangt de periodieke opbrengst van de huiseigenaren. De beheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle betalingen in deze structuur en kunnen dezelfde entiteit als de Emittent. De Unified Trust kwesties Sukuk effecten die de eigendom van participaties in de aangekochte panden vertegenwoordigen en de huurinkomsten voor het vruchtgebruik door de huiseigenaren.

CONCLUSIE & toekomstvooruitzichten

De Sukukization voorgestelde structuur in dit artikel zich gedraagt als een hybride van Agentschap en non-agency hypotheken. Het draagt het kredietrisico soortgelijke non-agency hypotheek, maar gedraagt zich als een agentschap hypotheek in termen van de verticale groeven.

In dit artikel, een frame-werk is neergelegd voor de ontwikkeling van een Sukukization structuur om de Home hypotheekmarkt te financieren. Inspanning is gemaakt om alle plausibele vraagstukken met betrekking tot de ontwikkeling van een woningmarkt islamitische securitisatie voertuig aan te pakken. De structuur is gemaakt om te worden volledig in de naleving van de bevelen van de islamitische Shari'ah terwijl tegelijkertijd te profiteren van de vooruitgang in de Westerse wereld in het ontwikkelen van een markt voor securitisaties (Farhan, Malik 2010).

Er zijn nog enkele factoren die meer werk vereisen. In geval van significante waardestijging van het onroerend goed prijzen, zou het altijd in het belang van de Home-eigenaar terug te betalen de volledige hoofdsom in plaats van te herfinancieren. Herfinanciering zou leiden tot de verdeling van de vermogenswinst met de Unified Trust. Deze kwestie kan worden aangepakt door het beperken van de hoeveelheid van de aanbetaling op een bepaalde procent voor elk jaar zonder de mogelijkheid van de uitvoering van het naar volgend jaar. Als voorbeeld, indien de looptijd van de Ijarah is 5 jaar, dan is de maximale aanbetaling kon worden vastgesteld op 20% per jaar. Dit zou ervoor zorgen dat zowel de huiseigenaar als de eindbelegger beide aandelen in de waardering van het onroerend goed prijs.

Ontwikkeling van een stabiele Sukukization structuur voor de woningmarkt zou enorm profiteren van zowel de woning-kopers en vastgoedbeleggers. Het zou home-kopers bovendien toegang tot een redelijke en renteloze financiering om hun huizen te kopen te bieden. Na een Unified Trust als hun Musharakah partner zou bieden extra veiligheid tegen het risico van wanbetaling.

Voor de vastgoedbeleggers zou hen in staat stellen om een investering te maken in een relatief liquide product. Het laat de beleggers om te delen in opwaartse potentie prijzen van onroerend goed en tegelijkertijd zorgen voor een stabiele periodieke kasstromen die door de Ijarah.

Een goed geraffineerde huizenmarkt zou aantrekken mondiale beleggers op zoek naar Shari'ah conforme renteloze investeringen te doen. Dergelijke basiskader werd verleend in dit artikel, dat verder kan worden aangevoerd om het aanpasbaar aan de eisen van een bepaald land of regio. Ik wil zich richten op het volgende deel over de handel in deze Sukukization op de secundaire markt.

No comments:

Post a Comment