Denken positief over het monetaire beleid - Hoe 'kwantitatieve versoepeling' kan dienen het algemeen belang

Nerveuze experts zijn het voorspellen van het einde van het Amerikaanse leven zoals wij dat kennen, nadat Fed-voorzitter Ben Bernanke kondigde op 18 maart dat hij zou nog een biljoen dollar in helikopter geld - tot $ 300 miljard aan langlopende staatsobligaties en te kopen, te laten vallen een extra 750 miljard dollar aan particuliere schulden te kopen, met de "Term Asset-Backed Securities Loan Facility (TALF) worden opengesteld voor het belang van de consumenten en kleine bedrijven. De dollar o
"" Dit is Banana Republic-type stuff? En ik heb het niet over de kledingwinkel. Afdrukken geld uit dunne lucht aan de centrale bank alleen om te draaien en te kopen obligaties die zijn uitgegeven door uw Schatkist, is het soort van de praktijk zul je meestal zien in de opkomende markt regimes. We zijn wezen monetariseren van de schuld van ons land en opzettelijk de devaluatie van de valuta van ons land. "

Tim Wood schreef in "Financiële Sense" op 21 maart:

"Ik ben nu beginnen af te vragen wanneer de bevoegdheden die zijn echt in hun gedachten proberen te 'repareren' dingen of als zij daadwerkelijk proberen de dollar te vernietigen, de vrije markten en misschien zelfs wel de natie. Om eerlijk te zijn, is de laatste begint te meer zin te maken aan mij gegeven omdat er toch genoeg intelligentie in Washington om de potentiële gevolgen van deze acties te begrijpen. "

Commentatoren op de financiële zin NewsHour gesuggereerd dat de beweging naar de Fed "kwantitatieve versoepeling 'terug zou worden beschouwd als het keerpunt in het begin van het einde van de Amerikaanse dollar. Zoals uiteengezet in Wikipedia:

"" De term verwijst naar kwantitatieve versoepeling van de oprichting van een vooraf vastgestelde hoeveelheid van nieuw geld. . . In termen zeer eenvoudig leek, de centrale bank zorgt voor nieuw geld uit dunne lucht. Het maakt gebruik van dit geld vervolgens om te kopen wat wezen een schuldbekentenis [dat is, om een lening] te maken. . . . Vandaag is de nieuwe elektronisch geld is over het algemeen gemaakt in plaats van fysiek geprint. "

De Federal Reserve blijft een prive-eigendom "bank der banken ', en het is niet het Congres gevraagd toestemming alvorens in haar nieuwe beleid van massale" kwantitatieve versoepeling. " Het Fed heeft de capaciteit om geld te maken over haar boeken te lenen en aan wie het wil. Er is dus een risico dat we misschien net meer geld zien worden doorsluisden naar diezelfde Wall Street banken die ons kwam in deze crisis in de eerste plaats. Maar terwijl nieuwe 'kwantitatieve versoepeling van de Fed "tool is beladen met risico's, maar heeft ook enkele interessante potentieel. Dit financieringsmechanisme niet alleen konden worden uitgebreid tot de leningen die banken zijn niet bereid of niet in staat om maken, maar om Obama's stimulans pakket fonds - op weinig of geen kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler te vervangen. Wat worden we geconfronteerd met vandaag is niet de inflatie maar deflatie. Kredietverlening is opgedroogd, niet alleen van banken, maar van het "shadow banking system" - al die pensioenfondsen, hedge funds, en buitenlandse beleggers, die worden gebruikt weg te rukken van mortgage-backed securities - en dat betekent dat de omloopsnelheid van geld is vertraagd. Geld zit in bankrekeningen in plaats van geleend in de economie voor consumenten-en huiseigenaar te gebruiken. De overheid stimulus plan is bedoeld om de pick-up de speling, maar wie gaat dat financieren? De Chinese en andere buitenlandse investeerders zijn balking bij het kopen van meer van onze schulden, en de belastingbetalers zijn blut. Dat laat alleen de centrale bank zelf.

Positief denken inderdaad kunnen we terugkijken op dit als de waterscheiding moment dat de Federal Reserve uiteindelijk haar focus aangepast en begon op te treden meer als een regering centrale bank, een dat de vooruitgang "het volledige vertrouwen en krediet van de Verenigde Staten ' het voordeel van de Verenigde Staten en de burgerij, veeleer dan voor de bankiers die de overheid en haar centrale bank gegijzeld voor zo lang. President Obama stelt een stap in die richting, toen hij zei op de Tonight Show met Jay Leno op 19 maart:

"" [W] e're het nemen van een heleboel stappen. . . open te stellen buiten de afzonderlijke kredietlijnen van de banken voor kleine bedrijven zodat ze krediet kunnen krijgen - want er zijn een heleboel kleine bedrijven hier die nog net opknoping op. Hun kredietlijnen beginnen te worden gesneden. We proberen om een markt voor gesecuritiseerde leningen voor studenten en leningen voor auto's van buiten het bancair stelsel. Dus er zijn andere manieren om krediet weer op gang. " [Nadruk opgeteld.]

De Fed lijkt zich nu te nemen over de rol van geldschieter in laatste instantie, niet alleen voor de bij haar aangesloten banken, maar voor consumenten, bedrijven en de overheid zelf. Bepalingen en waarschuwingen terzijde, zijn nieuwe 'kwantitatieve versoepeling' het beleid op zijn minst heeft het potentieel om te worden aangewend om de overheid te dienen en de mensen die het vertegenwoordigt, en dat een veelbelovende ontwikkeling.

Benutten van de Federal Reserve voor federale DOELEINDEN

De sleutel tot dit potentieel is iets dat nog weinig bekend is of gewaardeerd: de FED nu al kortingen van de winst aan de regering, na aftrek van de kosten. [Cite] Dat betekent dat in feite is de overheid die het voordeel van de rente op het Fed leningen komt, en dat is hoe het moet worden, aangezien de dollar nu wordt ondersteund door niets anders dan "het volledige vertrouwen en krediet van de Verenigde Staten. " De dollar is de regering krediet - haar belofte om waarde voor waarde terugbetalen, niets meer. Als de overheid neemt het risico dat krediet niet zal worden terugbetaald, moet de overheid krijgen de rente op de leningen.

De Federal Reserve werd oorspronkelijk opgericht in 1913 door een machtige Wall Street-groep aan de private banking-systeem te dienen, en zij instemde met de winst terug te keren naar de overheid alleen onder dwang. Dit gebeurde na Congreslid Wright Patman, hoofd van het Huis banken en valuta Comite in de jaren 1960, keek goed naar haar activiteiten en drukte voor de nationalisatie. De ontwikkelingen werden opgetekend door Congreslid Jerry Voorhis, die schreef in 1973:

"" Als een direct gevolg van logisch en niet aflatende agitatie door leden van het Congres, onder leiding van Congreslid Wright Patman, alsmede door andere bevoegde deskundigen monetaire, de Federal Reserve begon te besteden aan de US Treasury een aanzienlijk deel van haar inkomsten uit rente over de overheid effecten. Dit gebeurde zonder openbare bekendmaking en weinig mensen, zelfs vandaag, weet dat het wordt gedaan. Het was gedaan, heel duidelijk, als de erkenning dat de Federal Reserve Banks waren die op de ene kant als een nationale bank van uitgifte, het creëren van de natie geld, maar aan de andere kant het opladen van de natie rente op het eigen credit - die geen echt nationaal de bank van uitgifte denkbaar, of met een show van Justitie, durven doen. "

De potentie voor de Fed om handelingen als een echte "federale" centrale bank die kwesties leningen aan het publiek en geeft de winst aan de overheid is er sinds de jaren 1960, maar tot nu toe hebben de Fed en de overheid niet veel gebruik van het. De Fed heeft de dollar de afgifte van energie worden alleen gebruikt om de mate nodig om de reserves te verstrekken aan terugloopblokkering bank loopt. De overgrote meerderheid van de geldhoeveelheid is voortgezet om een prive worden gemaakt door de banken in de vorm van leningen, en als Congreslid Voorhis waargenomen, "waar de commerciële banken betreft, is er geen een dergelijke terugbetaling van de mensen die het geld", omdat er met de Federal Reserve. Commerciële banken geen korting van de rente die zij ontvangt, hoewel ze ook '"buy' van de obligaties bij nieuw opgerichte opvraagbare depositorekening items op hun boeken - niets meer." Dit Voorhis gehandhaafd, is een overtreding van de grondwettelijke bepaling dat "Het Congres zal de macht om geld als water verdienen [en] van de waarde daarvan te reguleren zijn."

Bernanke Greenback OPLOSSING

De Federal Reserve onder Alan Greenspan nog altijd actief in zijn traditionele rol van dienstbaarheid aan de belangen van haar bankier eigenaars, maar Ben Bernanke leek om andere dingen in gedachten zo ver terug in 2002, toen hij zijn beruchte "helikopter geld" toespraak. De toespraak werd gemaakt voor het Nationale economen Club in Washington, DC op 21 november 2002 en was getiteld "Deflatie: Zorg ervoor dat 'Het is hier niet gebeurt." Dr Bernanke verklaarde dat de Fed geen zou zijn "zonder munitie" om deflatie, alleen maar omdat de federal funds rate was gedaald tot 0 procent en kon niet naar omlaag worden gebracht lager tegen te gaan. Het verlagen van de rente was niet de enige manier om nieuwe geld in de economie. Hij zei: "De Amerikaanse regering heeft een technologie genaamd een drukpers (of, vandaag de dag, de elektronische equivalent), waarmee de productie ervan om zoveel dollars als het wil in wezen niets kosten." Merk op dat hij zei dat de regering (niet de centrale bank) heeft een drukpers, en dat de regering geld kon afdrukken in wezen geen kosten. De implicatie was dat de overheid geld kon maken zonder te betalen rente en zonder het terug te betalen aan de Fed en de banken.

Dat kenmerkt het redelijk goed gemaakt door geld "kwantitatieve versoepeling 'vandaag. De Fed de rente slechts kortingen, na aftrek van de kosten, die ongetwijfeld zeer vrijgevig, maar in 2008 is gemeld dat het 85% belang van de ontvangst aan de Schatkist stompe. Sinds rente op langlopende obligaties is nu onder de 3%, betekent dit dat de betaalde rente door de overheid is minder dan ½% - duidelijk de beste deal in de stad, vooral omdat de Chinezen en andere buitenlanders nu balking bij het kopen van meer Amerikaanse schuld. Dit is vergelijkbaar met wat Australië had in de jaren 1930, toen zij de omstandigheden ernstige depressie leed in het buitenland door de financiering van publieke projecten met een creditcard voorgeschoten door de regering-eigendom centrale bank bij een deel van een procent rente vermeden.

Niet alleen zijn de Fed leningen nagenoeg renteloze, maar ze zijn nooit terug betaald. De federale schuld niet is afbetaald sinds 1838, toen Andrew Jackson het afsluiten van de tweede Amerikaanse bank. "De begroting in evenwicht" just betreft de zogenaamde "service" van de schulden met rente. Geld dat afkomstig is van een renteloze lening die wordt uitgerold over is voor onbepaalde tijd in wezen de schuld-vrije wettig betaalmiddel.

De beruchte helikopter lijn in Bernanke's toespraak kwam in 2002 toen hij bespreken hoe de overheid de geldscheppende vermogen kan worden gebruikt om de belastingen verlagen. Hij zei: "Een goed-geld-gefinancierde belastingvermindering is in wezen gelijk aan Milton Friedman's beroemde 'helicopter drop' van geld." Dropping geld uit helikopters hypothetisch was genezen Professor Friedman voor deflatie. De "geld-gefinancierde belastingverlaging" besproken door Dr Bernanke was er een waarin de belastingen zou worden vervangen met geld dat was gewoon up gedrukt door de regering en uitgegeven in de economie. Voegde hij toe, '[I] n plaats van belastingverlagingen, zou de overheid te verhogen de uitgaven op de huidige goederen en diensten of zelfs te verwerven van bestaande reële of financiële activa. " De overheid kan verleggingsregeling deflatie door geld te drukken, en koopt met het harde activa - activa zoals vastgoed of corporate voorraad.

En dat voor een Federal Reserve officiële volgende in lijn om haar voorzitter te worden, was een behoorlijk radicale suggestie. Het was eigenlijk een Greenback voorstel van de regering het soort self-funding gebruikt door Abraham Lincoln aan de Burgeroorlog te financieren. Ook werd de soort geldsysteem onderschreven door Benjamin Franklin, Thomas Jefferson, en William Jennings Bryan, het systeem wordt gebruikt door de Amerikaanse kolonisten en aangetoond als bijzonder succesvol worden in de koloniale Pennsylvania.

Hervatting van de BANK MODEL VAN DAG van Benjamin Franklin

In Pennsylvania in de eerste helft van de 18e eeuw, de provinciale regering niet alleen gedrukt zijn eigen geld maar die in handen zijn eigen bank. Koloniale scrip is gedrukt en uitgeleend aan de landbouwers met 5% rente, en dit geld terug aan de regering die gerecycleerd is als het was terugbetaald. Het geld ging naar buiten en kwam terug op een kringloop, waardoor de inflatie. Dit was heel anders dan wat er gebeurd is in die bananenrepublieken die de macht gebruikt om geld te drukken gewoon af te betalen buitenlandse schulden in dollar. De onveranderlijke resultaat was aan speculanten uit te nodigen voor jack-up van de prijs van de dollar in vergelijking met de locale valuta, waardoor de munt snelle devaluatie. De Bank van Pennsylvania, daarentegen, heeft zij haar fiat valuta als leningen voor huishoudelijk gebruik, leningen die niet alleen de opdrachtgever maar de rente weer aan de overheid. Aangezien de provinciale regering had de macht om de lokale scrip kwestie, zou het probleem wat extra om haar uitgaven te dekken; en dit geld gefilterd door de economie aan de extra bedragen die nodig zijn om de rente op de leningen te dekken. Gedurende de tijd dat dit provinciale systeem werd in de plaats, de Pennsylvania kolonisten betaalde geen belastingen, er was geen overheidsschuld en inflatie geen resultaat.

Wat doet de Fed vandaag de dag zou kunnen worden beschouwd als vergelijkbaar: het is het genereren van het equivalent van de schuld-vrij door de overheid uitgegeven koloniale scrip met zijn "kwantitatieve versoepeling" tool, en het is het bevorderen van een krediet voor prive-gebruik, met de rente over de leningen terug te keren naar de overheid.

PLEIDOOI VOOR DE nationalisatie van de FED

Een belangrijk verschil tussen de Federal Reserve en de Bank van de koloniale staat Pennsylvania is dat de Fed blijft een particuliere bank die eigendom zijn van andere banken. Er is de vrees dat het krachtige instrument van 'kwantitatieve versoepeling' kan omslaan in een gevaarlijke wapen in verkeerde handen vallen. Een private centrale bank kan worden aangedreven door een kleine financiële elite in het geheim boardroom meetings buiten het Congres controle. De macht om geld te maken is een tweesnijdend zwaard, zelfs voor een regering, maar ten minste een antwoord op de regering moet de mensen in het openbare forum van een democratie.

Dat klopt in theorie, maar we de mensen hebben niet veel meer controle over de minister van Financiën Tim Geithner, een ambtenaar, dan hebben we meer dan Bernanke. Het Troubled Asset Relief Program Schatkist (of TARP) is zwaar bekritiseerd voor het verplaatsen van "toxische" activa uit de boeken van de schuldige Wall Street derivaten banken en op de ruggen van de belastingbetalers. Het probleem is dat de overheid de ambtenaren en de Federal Reserve de ambtenaren zowel geloven dat de enige manier waarop de natie kan een goed functionerend credit systeem in stand te houden is business as usual op Wall Street. Dit is niet waar. Een openbare banksysteem onder leiding van een echte federale centrale bank konden alle krediet te verlenen we nodig hebben.

Om te voorkomen dat corruptie en misbruik, dit systeem van geld en krediet zou moeten worden onderworpen aan het soort publiek toezicht en de controle door de checks and balances ingebouwd in de Grondwet. Stephen Zarlenga, voorzitter van de Amerikaanse Monetair Instituut, de indruk wekt dat het geld systeem moet worden georganiseerd in het vierde tak van de overheid, naast de uitvoerende, rechterlijke en congressen takken. De Fed gedraagt zich als een vierde tak nu, maar zonder dat het publiek toezicht van een echte regering agentschap. Congreslid Ron Paul heeft een wetsvoorstel (HR1027) aan de Federal Reserve audit, en de congreslid Dennis Kucinich vertelde het Congres bracht eerder deze maand dat hij binnenkort een wetsvoorstel om de Fed te nationaliseren te brengen. Hij zei: "bankieren is evenmin een goede werking van de overheid, maar toezicht is. Het ministerie van Financiën mag niet worden uitbesteding aan de Fed haar toezichttaken. De Fed, die jammerlijk gefaald toezicht te houden op de banken, moet worden geplaatst onder Schatkist plaats. Het is tijd voor de overheid te opereren in het algemeen belang, niet in het belang van particuliere banken. Het is tijd om te stoppen bail out banken en beginnen met het opbouwen van Amerika. "

Bedenk echter dat als de Fed is en het blijft genationaliseerd tot krediet kwestie voor het voordeel van de consumenten, kleine bedrijven en de overheid zelf is het daadwerkelijk zal worden voor de bankactiviteiten en dat waarschijnlijk is hoe het zou moeten. Ons geldsysteem vandaag is niets meer dan een reeks juridische overeenkomsten tussen partijen. "Credit" is slechts een overeenkomst tot terugbetaling in de tijd. Terwijl de private partijen en particuliere banken moeten vrij zijn om hun eigen geld of hun investeerders geld uit te lenen, moeten we ook het soort "krediet" dat is gemaakt op een computerscherm, en dat soort van krediet, als geld hervormer Richard Cook merkt, naar behoren wordt toegepast als een van openbaar nut. De dollar wordt ondersteund door niets anders dan "het volle vertrouwen en de kredietverlening in de Verenigde Staten" en moet worden toegediend en gecontroleerd door de Verenigde Staten. Zoals William Jennings Bryan verklaard in zijn winnende nominatie voor het presidentschap toespraak op de Democratische Conventie in 1896:

"[W] e van mening dat het recht om munt geld en geld kwestie is een functie van de overheid. . . . Degenen die zich verzetten tegen deze stelling vertelt ons dat de uitgifte van papiergeld is een functie van de bank en dat de overheid behoort om uit het bankbedrijf gaan. Ik sta met Jefferson. . . en vertel hen, zoals hij deed, dat de uitgifte van geld is een functie van de regering en dat de banken zou moeten uitgaan van de betreffende bedrijven. . . . [W] anneer we hebben weer het geld van de Grondwet, worden alle andere nodige hervormingen zal het mogelijk zijn, en. . . zolang dat niet gebeurd is er geen hervorming die kan worden bereikt. "

De leningen van de Fed creëert door "kwantitatieve versoepeling 'zijn niet meer dan inflatoir het krediet dagelijks gemaakt op een computerscherm door particuliere banken. Tenminste, leningen gebruikt om dagelijks te worden gemaakt door particuliere banken, tot hun vermogen om te geven bevroren boekhoudkundige redenen. De Fed kredietfaciliteit heeft voordelen ten opzichte van de particuliere banken "dat (a) het is niet onderworpen aan de leningen te bevriezen, en (b) de winst zijn sponning aan de regering, die uiteindelijk dient de belastingbetaler belang. De nationalisatie van de Federal Reserve is de ideale oplossing, maar terwijl wij nog op wachten dat de ontwikkeling, kan de overheid doen het volgende beste ding en tik in de zeer goedkoop, gemakkelijk beschikbaar krediet dat door haar eigen centrale bank.

No comments:

Post a Comment