Business Valuation Case Study - De kantine

De volgende case study is bedoeld om aspirant-kopers het bedrijfsleven, ondernemers, financiers, adviseurs en geeft inzicht in de rol van een onafhankelijke waardebepaling kan hebben in de identificatie van de activa en mispricing aarding verwachtingen ten aanzien van prijs en waarde.

De kantine is een lokale franchise restaurant en cafe serveren lunch kwaliteit tegen een redelijke prijs op tien locaties in de omgeving drie-stad. De franchise is goed bekend in de regio en heeft een sterke kla
De twee locaties Kantine dat Thor Holdings wil verkopen, had een omzet van ruwweg 750.000 dollar elk in het laatste fiscale jaar in vergelijking met de andere locaties die elk een omzet van meer dan $ 1 miljoen per jaar. Beide vestigingen hebben moeite maintaining kwaliteit van het personeel en de managers zijn grotendeels in het ongelijk de bedrijfsvoering en de kosten te beheersen. Echter, de locaties zijn in high traffic strookwandelgalerijen dat de huur is ongeveer $ 10.000 per maand. Deze twee locaties ervaren netto verlies voor het laatste fiscale jaar van ongeveer 50.000 dollar per stuk.

Mark en Diane Jones werken allebei op een van de meer rendabele locaties de kantine's. Bij het horen van geruchten dat Thor Holdings is een verkoop van de twee slecht presterende locaties overweegt benaderen ze Louie Peters aan de mogelijkheid van aankoop van de franchises te bespreken. Alle partijen het erover eens dat dit een ideale situatie zijn, aangezien Mark en Diane's achtergrond met de kantine en hun inzet voor het vergroten van de franchises 'inkomsten door extra marketinginspanningen en de kosten snijden initiatieven. Thor Holdings biedt aan de twee franchises te verkopen voor een totaal prijs van $ 1.000.000. Mark en Diane eens, in principe op de prijs. De deal is afhankelijk van hun vermogen om financiering voor de aankoop veilig te stellen.

Mark en Diane te raadplegen Lee Davis, een lokale business consultant en voormalig hoofd van de staat Small Business Development Center, die heeft een ruime ervaring in het onderhandelen van overeenkomsten en het werken met ondernemers aan een levensvatbaar businessplan te ontwikkelen. Na controle van de aangifte (die mist een balans), verstrekt door Thor Holding accountants, Lee heeft meerdere zorgen over de uitvoerbaarheid van het plan. Marcus en Diane van mening dat zij in staat zullen de verkoop te verhogen door meer dan $ 200.000 op elk van de locaties binnen twaalf maand. In de daaropvolgende jaren, zij anticiperen omzet jaarlijks met 8% stijgen. Zij verwachten dit te bereiken door meer reclame-initiatieven die een de marginale kosten van $ 10.000 zal hebben. Daarnaast hebben zij schatten dat het behoud van werknemers-en opleidingsprogramma's zullen helpen om hun uitgaven te verminderen omzet met ongeveer $ 20.000 per locatie. Zij geloven ook dat zij in staat zullen zijn om hun kosten van de verkopen te verminderen van 35% tot 30%, het opslaan van 50.000 dollar op elke locatie, via een betere opleiding van werknemers en voorraadbeheer. De overige plaatsen hebben gekost Kantine van de verkoop van ongeveer 32%.

Zoals een wijze van beoordeling van de verwerving van de kantine locaties en om de kredietverlening te vergemakkelijken, Lee suggereert dat Mark en Diane een waardebepaling onderneming inzetten om een schatting van de reële marktwaarde van de onderneming te verstrekken. Zij komen overeen deze en u vindt dit een uitstekende manier om het verkrijgen van een onpartijdig advies over de waarde van het bedrijf ten opzichte van de prijs is die betaald.

De waardering analist ontvangt de belastingaangiften voor de kantine locaties. De waardering maakt gebruik van een inkomen aanpak en een marktbenadering om de waarde van deze twee locaties. Binnen een dergelijke aanpak de waardering analist in dienst van de multi-period verdisconteerde winst methode (inkomsten-benadering) en de directe marktgegevens methode (markt-benadering). De definitieve waarde te schatten voor elk van de kantine locaties is 300.000 dollar voor een totale waarde van 600.000 dollar voor de twee locaties. Bij de telling van deze opgave van de waarde, de waardering analist stelt de volgende:

Er is weinig te wijzen dat Mark en Diane in staat zal zijn om de kosten van verkopen te verminderen op elke locatie tot 30%, een niveau dat lager is dan die van de andere Kantine locaties, met name gezien het feit dat de kostprijs van de omzet is nu groter dan de gemiddelde.

De groeiverwachtingen voor de twee locaties hoger zijn dan de huidige en de historische groei van de meer gevestigde Kantine locaties. De 8% groei is het onwaarschijnlijk dat voor onbepaalde tijd worden volgehouden in de toekomst.

De waardering analist Staten geen advies over de waarschijnlijkheid van de marginale stijging van de reclame die de verkoop bevorderen door deze een onevenredig groot bedrag.

Na een bezoek aan beide locaties geeft de taxatie analist niet van mening dat het lokale verkeer is voldoende om er geen dramatische stijging van de verkoop te ondersteunen. Verder heeft de analist niet van mening dat de locaties bevorderlijk zijn voor het bedrijf.

De break-even punt voor elke van de kantine locaties is ongeveer 1,1 miljoen dollar. Het vermogen van de onderneming om dit te bereiken niveau van de verkoop is alleen mogelijk onder zeer optimistische prognoses. Bovendien zouden Mark en Diane waarschijnlijk gedwongen worden om extra kapitaal bijdrage aan het bedrijf te maken om te handhaven operaties, totdat ze bij break-even.

In het licht van de uitgebreide taxatierapport, Mark en Diane gaan om hun aankoop van de twee locaties Kantine opnieuw te beoordelen. Lee is blij dat hij gearrangeerd voor de waardebepaling moet worden verricht. De bank is ook zeer blij met het inzicht op het bedrijf te hebben om volledig te kunnen beoordelen meer de lening aanvraag. Thor Holdings is niet blij met de resultaten van de waardering en haar rol in het doden van de deal zou lossen deze twee niet-rendabele activa die een aanslag op de middelen van de andere locaties Kantine. De Thor eigenaars beseffen echter dat het de taak van de waardering analyticus om een objectief advies van waarde te bieden, en niet om te werken naar een bepaalde waarde die zou de deal gedaan.

Deze case studie moet duidelijk de toegevoegde waarde aard van de bedrijfsactiviteiten waarderingen wanneer ondernemers zijn de verwerving van een bestaand bedrijf te beoordelen. De toekomstige eigenaars profiteren van de waardering van de onderneming, die onthult, in dit geval en in vele anderen, dat de bedrijven niet goed presteren, worden verworven activa die een lagere waardering rechtvaardigen dan de voorgenomen transactie prijs. Het taxatierapport kan ook dienen als een reality check aan de potentiële kopers door middel van een onafhankelijke beoordeling over de toekomstige winstpotentieel van de onderneming en de fouten of overreaching in hun aannames over toekomstige operaties. Daarnaast heeft de bank zou profiteren van het maken van een lening niet aan de toekomstige kopers waarvan de zakelijke onderneming zal waarschijnlijk gedoemd vanaf het begin. Ten slotte zou ook ten goede komen Thor Holdings door te overwegen zijn opties voor de twee slecht presterende locaties van dichtbij de locaties en het beperkte vermogen te liquideren, behoud van de bestaande activiteiten die de andere middelen van de onderneming, of verkopen de locaties naar Mark en Diane afvoer op een lagere prijs dat is meer een weerspiegeling van de reële marktwaarde.

No comments:

Post a Comment