Aardbevingshulp en inspanningen voor wederopbouw in Haïti - WAAR of ONWAAR, weten welke te gebruiken of te verliezen

Na de verwoestende aardbeving in Haïti, de voormalige presidenten Bush en ging naar Clinton GoDaddy websites op te zetten om donaties in te zamelen voor noodhulp en herstel inspanningen in Haïti. Bush en Clinton waren niet alleen. Meer dan 400 domeinnamen werden geregistreerd in de week na de ramp in Haïti met de website van namen die verwijzen naar Haïti met namen die ook "aardbeving", "help", "slachtoffer", "Survivor" en "steun". Hoewel de respons helpen verbazingwekkend is, gevers moeten oppa
Art Taylor, voorzitter van de Wijze Giving Alliance op het Better Business Bureau (BBB), legt op haar website dat "Wanneer er sprake is van een natuurramp, zijn er twee dingen die je op kunt rekenen. De eerste is de vrijgevigheid van Amerikanen tijd en geld te doneren aan de slachtoffers te helpen, en de tweede is de schijn van slecht lopen, en in sommige gevallen frauduleus is, liefdadigheidsinstellingen. "

Er waren zowel grote opluchting inspanningen en pogingen tot oplichting na de tsunami in Azië in 2004 en de orkaan Katrina in 2005. Sinds het duurt maar een paar dollar tot een domeinnaam registreren, gevers echt nodig om te beware. Er zijn al verschillende e-mail phishing circuleren in de mensen hun inboxen.

Heeft u een van deze e-mail phishing?

Een e-mail stuurt phishing scam e-mails die lijken te zijn uit de "Britse Rode Kruis." Ook Unicef is gericht en nagebootst in een e-mail bericht dat u pogingen tot oplichting via een bekende naam. Nog een scam e-mail komt in de vorm van een email van een "Haïti Ramp Response Agentschap in Port-au-Prince, Haïti. Deze is ook een phishing-scam.

Ongetwijfeld zijn er andere phishing e-mail in omloop die proberen te trekken op je diepste gevoelens en uiteindelijk je portemonnee. Zoveel willen geven, maar nog niet willen krijgen scammed.

Het identificeren van Haïti aardbevingshulp phishing

* Vergeet niet dat goede doelen niet legitiem donaties te werven via e-mail berichten.

* Phishing scams dat overzeese vaak hun oorsprong hebben gewoonlijk spelfouten en slechte grammatica

* U kunt niet alleen vertrouwen op uw e-mail of spam-filter om onkruid uit onderwerp lijnen zoals "Help de kinderen in Haïti ...Nu doneren. "

Oplichterij zal niet alleen weergegeven in uw e-mail inbox. Collectie 'inspanningen' hebben laten zien op MySpace, Twitter en Facebook als goed. Het is zo belangrijk om ECHT weet je vrienden op deze sociale netwerksites. Zorg ervoor dat wanneer u een opluchting vriend "inspanning", dat je werkelijk weten wie de "inspanningen" aan bod komen.

Geven online kan een eenvoudige en handige manier te geven en de opvang en herstel van de inspanningen op Haïti worden zijn zeker een waardige oorzaak.

Wat kunt u doen je jezelf beschermen tegen spams en oplichting te imiteren opluchting voor Haïti?

1. De FBI waarschuwt uit te oefenen "due diligence" voor het maken van een donatie. Zij bieden deze 6 tips om veilig te blijven bij het maken van een schenking in een persbericht van 13 jan 2009.

2. Daniel Borochoff, voorzitter van het Amerikaanse Instituut voor Filantropie adviseert gevers aan "target groepen met een sterke track record in het gebied" en "aan organisaties die steun doneren Haïti weten, begrijpen de behoeften van de Haïtianen, en hebben goed georganiseerde distributie systemen voor het daadwerkelijk leveren van deze steun. "

3. Stel jezelf de vraag, is dit goede doel "op de grond?" Goede doelen die al een aanwezigheid in Haïti zal kunnen sneller reageren en efficiënter dan nodig is om afspraken te maken of toestemming worden betrokken bij de noodhulp en herstel inspanningen vragen.

Vraagt u zich af waar uw onderzoek te doen? Ga naar de vertrouwde sites zoals Charity Navigator of de BBB-website om te controleren liefdadigheidsinstellingen. Ook de (AIP) American Institute of lijsten Filantropie ongeveer 25 organisaties die als hoogste gewaardeerd zijn in de Haitian hulpverlening. Hun ratings zijn gebaseerd op het vermogen om ten minste 75% van de begroting over het programma van diensten besteden.

4. Pas op voor te mooi om waar. Pas op voor claims dat 100% van donaties gaan naar de Haiti hulpverlening. Zelfs creditcards een vergoeding die een hap kan nemen uit uw donatie.

5. Weet waar uw geld naartoe gaat en vragen te stellen. Is dit goede doel het verstrekken van directe hulpverlening of zijn ze het inzamelen van geld te geven?

Een voorbeeld van de liefdadigheidsorganisatie tussenpersoon is de AT & T tekst donatie inspanning. Hoewel het handig is kunt u uw geld wilt gewoon sturen naar het Rode Kruis en uitgeknipt de tussenpersoon.

Als u denkt dat u het slachtoffer van een charitatieve collectie scam is, dien dan een klacht in bij de Internet Crime Complaint Center, een samenwerkingsverband van de FBI, de National White Collar Crime Center en het Bureau van Justitie Assistance, die is ontworpen voor het bijhouden en wedstrijd gerelateerde online strafrechtelijke klachten. Haïtianen hebben uw hulp nodig en niemand moet weg met scams die dwarsbomen echte inspanningen voor verlichting in Haïti.

No comments:

Post a Comment