De Studie van Asset Pricing Gebaseerd op Investor's Heterogene Beliefs

Traditioneel asset pricing theorieën prijs van de activa op basis van de hypothese dat beleggers rationeel zijn en de markt efficiënt is, wat zijn de kern van de moderne financiële theorie. De theorieën worden uitgebreid aandacht besteed door de geleerden, het ontwikkelen van een relatief compleet theoretisch systeem kader.

Echter, met de continue verdieping van het onderzoek, de financiële afwijkingen in de markt die niet kan worden verklaard door traditionele asset pricing hebben kwam uit,
Daarom, asset pricing onderzoek op basis van de beleggers 'heterogene overtuigingen is het belangrijk praktische betekenis. Ten eerste, studies van het model en empirische studies aspecten, we rechtzetten en reviews van het bestaande onderzoek in het asset-pricing theorie op basis van de investeerders "heterogene overtuigingen, en analyseert dan de theoretische basis en de veronderstelling van de asset-pricing onderzoek op basis van de beleggers 'heterogene overtuigingen, dienovereenkomstig studies de invloed en de mechanismen van de beleggers' heterogene overtuigingen effecten op de beurskoers. Op deze basis dit document leidt van de investeerders 'over-pessimistische vooroordeel naar de overmoed model, en vervolgens gebaseerd op deze twee irrationele overtuigingen, wordt de heterogene overtuigingen activa prijsmodel met de introductie van de beleggers' heterogene geloof in het model van zelfoverschatting.

Het model resultaten tonen aan dat het niveau van de beleggers 'heterogene overtuigingen verandert met de aandelenmarkt prijs in dezelfde richting. Vervolgens maken we een empirische analyse met de Chinese Shanghai en Shenzhen 300 index en Bulls en Beren-index, en maakt gebruik van de Bulls en de Bears-index als de proxy van de heterogene overtuigingen. Met de introductie van de proxy in de familie volatiliteit ARCH-model, hebben we onderzoek gedaan naar de interactieve relatie tussen de investeerders 'heterogene overtuigingen en de beurs terugkeert als de volatiliteit. Tegelijkertijd heeft het onderzoek theoretische modellen van dit document is empirisch bewijs van de voorraad van de gegevens die de Chinese markt. Op het einde van deze paper analyseert de ontvangen conclusies, en geeft China's aandelenmarkt's Afdeling Toezicht een aantal voorstel.

No comments:

Post a Comment