Verschillende Types van obligaties

Voordat investeren in de obligatiemarkt, moet men weten de verschillende soorten van obligatie investeringen. Afhankelijk van de uitgevende instelling, er is een variëteit van obligaties die beschikbaar zijn voor investeringen. Ieder van hen heeft zijn eigen sets van risico's en beloningen.

Hieronder zijn enkele belangrijke soorten obligaties beschikbaar in de VS obligatiemarkt.

Municipal Obligaties:

Dit zijn de effecten die zijn uitgegeven door staten, steden, provincies en andere over
US Treasury Securities:

Deze obligaties worden uitgegeven door de Amerikaanse federale overheid. Er zijn drie verschillende soorten effecten uitgegeven door de US Treasury. Deze zijn Schatkistpapier en obligaties. Elk van deze verschilt in termen van vervaldag. De US Treasury Securities markt is de grootste en de meest liquide markt in de wereld en investeringen in deze markt worden beschouwd de veiligste.

Corporate obligaties:

Dit zijn de schuldverplichtingen afgegeven door vennootschappen voor doel het genereren kapitaal en operationele kasstroom. Deze corporaties kunnen ofwel openbare of particuliere. De fondsen gegenereerd door verkopen obligaties worden gebruikt door bedrijven om infrastructuur te bouwen, productiefaciliteiten of zelfs aankoop van apparatuur.

Mortgage-backed, Asset-backed Securities (MBS / ABS):

Deze effecten worden uitgegeven door financiële instellingen teneinde de kredietnemer aankoop van huis of een andere onroerend goed financieren. Wanneer iemand investeert in MBS / ABS, hij / zij is eigenlijk aankoopsysteem een belang in een pool van hypotheek, creditcard of autoleningen.

No comments:

Post a Comment