Een stoomcursus op Inzicht Jaarrekening

Jaarrekening (of financiële verslagen) zijn een record van een bedrijf "financiële stromen en niveaus.

De grote vier verklaringen zijn:

1. Balans waarin een bedrijf de activa en passiva beschrijft.

2. Winst-en verliesrekening waarin een bedrijf de baten en lasten beschrijft.

3. Verklaring van Cash Flows, die beschrijft hoe corporate bedrijfsvoering, investeringen, en de financiering van activiteiten van de onderneming kaspositie beïnvloed.

4. Overzicht van ingehouden winsten welke< wijzigingen aan de aandeelhouders beschrijft het eigen vermogen (bijvoorbeeld een uitkering van dividend).

Omdat deze verklaringen zijn vaak complex een uitgebreide set van Toelichting op de jaarrekening en het beheer van discussie en analyse wordt meestal inbegrepen. De notes zullen elk item doorgaans te beschrijven op de balans en de resultatenrekening meer in detail. In vele gevallen de toelichting is veel langer dan de financiële verklaring zijn ze elucidating.

Als een bedrijf buitengewone posten dat de balans of de aandeelhouders positie in aandelen zal het meestal ook een niet-gerealiseerde resultaten Verklaring ", dat de aanpassingen beschreven die van invloed. Voorbeelden van niet-gerealiseerde resultaten zijn herwaardering van vennootschapsgoederen weg van hun kostprijs vermeld, alsmede voorzieningen voor verplichtingen.

Resultatenrekening: een winst-en verliesrekening, ook wel bekend als een winst-en verliesrekening, is een samenvatting van de winst van een onderneming of verlies tijdens een een bepaalde periode, zoals een maand, drie maanden of een jaar. De winst-en verliesrekening records van alle inkomsten voor een bedrijf tijdens deze bepaalde periode, alsmede de operationele kosten van het bedrijf. Het is zeer belangrijk voor het opmaken van een winst-en verliesrekening zodat het geschikt is voor het bedrijf wordt uitgevoerd. De resultatenrekeningen, samen met balansen, zijn de meest fundamentele elementen die nodig zijn door potentiële geldschieters, zoals banken, investeerders en leveranciers. Ze zullen de financiële verslaggeving die erin zijn vervat kredietlimieten vast te stellen.

Verklaring van de financiële positie: Een verklaring van de veranderingen in de financiële positie (ook aangeduid als de kasstroomoverzicht) verslagen van de komende bedrag in contanten in (contante ontvangsten) en het bedrag in contanten uit te gaan (contante betalingen of betalingen) tijdens een bepaalde periode. Zakelijke activiteiten resulteren in hetzij een nettokasinstroom (ontvangsten groter dan betalingen) of een netto uitstroom van liquide middelen (betalingen groter dan ontvangsten) tijdens een periode. Het kasstroomoverzicht geeft de Netto toename of afname in liquide middelen tijdens de periode en het kassaldo op het einde van de periode. Het verklaart de oorzaken van de veranderingen in het kassaldo. Het kasstroomoverzicht bestrijkt een tijdspanne.

Balans: een balans, in formele boekhouding en accounting, is de verklaring van de boekwaarde van een bedrijf of andere organisatie of persoon op een bepaalde datum, vaak op het einde zijn "fiscale jaar," in tegenstelling tot een winst , ook bekend als een winst-en verliesrekening (P & L), waarin de inkomsten en uitgaven records over een bepaalde periode van tijd.

Activa: Elk item van de economische waarde in handen van een natuurlijke persoon of rechtspersoon, met name die welke kunnen worden omgezet in cash. Voorbeelden hiervan zijn contant geld, waardepapieren, debiteuren, inventaris, kantoorapparatuur, onroerend goed, de auto, en andere eigendommen. Op een balans, activa zijn gelijk aan de som van de passiva, gewone aandelen, preferente aandelen, en ingehouden winsten.

Vanuit boekhoudkundig oogpunt, zijn activa onderverdeeld in de volgende categorieën: vlottende activa (liquide middelen en andere vloeibare artikelen), op lange termijn activa (onroerend goed, fabrieken, apparatuur), prepaid en uitgestelde activa (uitgaven voor toekomstige kosten, zoals verzekeringen, huur , rente), en immateriële activa (handelsmerken, octrooien, auteursrechten, goodwill).

Passiva: Een verplichting wordt een bestaande verplichting van de onderneming als gevolg van gebeurtenissen in het verleden waarvan de afwikkeling naar verwachting resulteert in een uitstroom uit de onderneming van middelen die economische voordelen.

Eigenaar van eigen vermogen: totaal activa minus totale verplichtingen van een individu of onderneming. Voor een bedrijf, ook wel de netto waarde of het eigen vermogen of netto-activa.

No comments:

Post a Comment