Big Mac Conversion

Het was een van die dingen die je gewoon moet doen tijdens een vakantie in Frankrijk; eet slakken op een correcte Frans restaurant.

Maar de Escargots arriveerde in een formulier I nooit eerder had gezien. Verward hoe ze uit hun schelpen Ik ging zitten en staarde. Het tafereel: frons op het voorhoofd, hoofd opknoping over bord van kleine weekdieren; een bejaarde Fransman vanuit de hele kamer, het realiseren van de verwarring duidelijk niet in staat om zichzelf te bevatten met passieve en zeer
18e oktober 2007: nummer 26

Het was een van die momenten die net stokken in uw geheugen.

Er waren vele andere goede herinneringen: de Zimbabwaanse geboren USA vleugelspeler draait rond Bryan Habana, en vervolgens Bryan presentatie van hem met zijn eigen Springbok rugby jersey aan het einde van de wedstrijd; de vicieuze lokale Franse steun voor de underdog op de Fiji-spel, de enorme land van Frankrijk, familie, en natuurlijk het lopen rond het kaas en vleeswaren afdeling in de plaatselijke supermarkt. Geen grapjes, vier gangen 20m lang, gevuld met alle denkbare optie en smaak en het realiseren van het kostte veel dezelfde prijs als zij wel thuis en in de nog steeds met behulp van de SA Rand!

Het vormde de aanleiding mijn interesse in het doen van de 'Big Mac-conversie' voor de echte. Ja, verbaasd? Ze hebben Mikkie D in veel van de 14de eeuw kleine dorpjes waar we doorgelopen in de prachtig mooie landelijke Provence.

Dus uit om de lokale McDonald's in ons stadje van Pertuis (Per-truttige) waar we werden begroet door twee goed afgeronde Springbok supporters in volle strijd Gear - vlag, hoorns, jersey, sokken en een pint van het kasteel in de parkeergarage! Ze waren bang passeren kijkt naar alle Franse mannen en een knipoog naar alle passerende 'Franse' dames inbegrip van mijn leven-partner, verbeelden wat trots, krachtig en angstig krijgers ze moet er zo uitzien.

Nou, de Big Mac was 3,40 euro ongeveer 33 Rand, en in Durban, RSA zijn 15,95 Rand. Dus de Big Mac kost iets meer dan verdubbelen in Frankrijk. Met dit breed aanvaarde maatstaf, deze 'Big Mac bekering "betekent in feite dat als een toerist uit Zuid-Afrika, twee keer de prijs te bestaan in Frankrijk!

Natuurlijk, als je het werk in Frankrijk en verdienen een goede munt als de euro dan deze conversie ongeldig is.

Het bespreken dit met de benzine verzorger gisteren, heb ik uiteengezet dat een liter Diesel in Frankrijk is bijna het dubbele van wat wij hier te betalen. Hij was verbaasd en zei dat we moeten 'Dan kunnen we stoppen met huilen over dit in Zuid-Afrika'.

Het nog steeds verwart me al, waarom het merendeel van het voedsel in Frankrijk de supermarkt bleek te veel worden voor dezelfde prijs als het in SA?

No comments:

Post a Comment