Wat is de Credit Crunch en hoe werkt het voor mij?

We hebben allemaal gehoord van de term Credit Crunch onlangs over nieuws en media, maar wat houdt het eigenlijk in en hoe zal het voor u betekenen? In basis-termen, de kredietcrisis is waar sprake is van een plotselinge vermindering van de beschikbaarheid van krediet en leningen en / of een verstrenging van de voorwaarden en criteria leningen die nodig is geld te lenen van banken en financiële instellingen. In een notendop, ofwel Banken hebben niet genoeg geld uit te lenen of niet willen uitlene
Hoe beïnvloedt dit mij thuis?

Om te beginnen, gaat het zeer moeilijk voor u om geld te lenen, om welke reden. Betaalde rente op een creditcard aankopen zal omhoog gaan als aanbieders proberen om verliezen te vergoeden. Afsluiten van een hypotheek zal moeilijk zo niet onmogelijk als hypothecaire producten zijn vrijwel verdwenen uit de markt, met de linker degenen die zeer strikte criteria leningen. Het goede nieuws is dat mensen met bestaande Tracker Hypotheken zal profiteren van de centrale banken verlagen rente op leningen uitvalsbasis om te proberen leningen betekent minder maandelijkse hypotheek betalingen te verhogen.

Hoe werkt het voor mij op het werk?

De Credit Crunch beïnvloedt zowel werkgever als werknemer. Als u een werkgever zult u waarschijnlijk merken een daling in verkoop als gevolg van de klanten proberen om hun geld te besparen, of terugbetaling van hun schulden in plaats van uitgeven. Dit zal gepaard gaan met druk op de winstmarges van de toegenomen kosten en verhoogde leverancier kortingen die u zal moeten geven aan de klanten te lokken. Proberen om rekening-courantkrediet of een stijging zal ook erg moeilijk en als je geluk hebt genoeg om bereid te zijn een torenhoge rente betalen als banken proberen om verliezen te vergoeden.

Als een werknemer bereid zijn om golf vaarwel aan bonussen, loonsverhogingen en werkzekerheid voor een tijdje. Hopelijk heb je niet een van de vele ongelukkigen die hun baan verliezen als gevolg van faillissement of ontslag als ondernemingen proberen zich te krijgen in de beste positie om de kredietcrisis te overleven. U zou zelfs kunnen gevraagd worden om een te betalen knippen of daling in uren te nemen om uw baan te behouden.

Hoe werkt het invloed op mijn persoonlijke rijkdom?

Het zal invloed hebben op uw persoonlijk vermogen op twee manieren. De eerste is de waarde van je woning waarschijnlijk zal afnemen als mensen blijf weg van aankoop van een huis vanwege een gebrek aan middelen, hypotheken of het vertrouwen waardoor de prijzen dalen. Als u een hoog loan-to-value ratio u mogelijk in gevaar te vervallen in een negatief eigen vermogen, die kan heel lastig zijn als het tijd is om remortgage of te verkopen.

De tweede plaats waar je geraakt zal worden is door middel van uw spaargeld. De rentetarieven op spaargelden uitbetaald zal binnenkort non-existent als de basisrente daalt en de banken proberen om u weer zo weinig mogelijk aan hun winst te helpen. Als u rekenen op interesse van uw spaargeld om van te leven is het misschien een goed moment om te kijken naar alternatieven, ook je geld zou kunnen in gevaar als je geld wordt bewaard in een onrustige bank of geldverstrekker.

No comments:

Post a Comment