Gebruik altijd bescherming!

"Misschien kunnen we uit te werken regeling met betrekking tot uw rug betalingen. Kan je in ten minste een betaling door vrijdag? " In een twee zin overleg met de kredietnemer, kan uw lening service medewerker zojuist de zaden geplant van de kredietnemer geschillen.

"Ze zeiden dat ze zouden werken met mij." Als u een afschermende maatregelen instituut op een latere datum, kan de lener beweren dat zij waren "in de onderhandelingen" met uw bedrijf uit te werken een afbetalingsplan. Een dergelij
Vanuit het perspectief van een kredietnemer, wanneer vindt de lening beheerder de acties over de lijn tussen de normale, alledaagse communicatie en een feitelijke overeenkomst inzake de lening overeenkomst te wijzigen of uit te stellen verzameling acties? De antwoorden op deze vraag kan worden nogal subjectief.

Wat is de oplossing?

Enter - De Pre Workout-overeenkomst.

Met een Pre-Workout overeenkomst, de kredietnemer en kredietgever het erover eens dat er geen workout overeenkomst, geen uitstel van iedere verzameling actie door de kredietverstrekker / beheerder, en geen wijziging van een van de voorwaarden van de lening overeenkomst (en) of kredietverlener rechten, tenzij de overeenkomst is in het schrijven en uitgevoerd door alle partijen.

Eigenlijk is de term "protocol-overeenkomst" worden gebruikt, in plaats van "Pre-Workout overeenkomst." Het kan verstandig zijn om het gebruik van de term work-out helemaal te voorkomen. Het gebruik daarvan, dan wel mondeling of schriftelijk, mogen toestaan dat een kredietnemer te beweren dat zij zich op een voorstelling dat bepaalde regeling of wijziging zou worden gemaakt.

WANNEER en HOE het "protocol gebruiken" overeenkomst:

De Kracht van de procedures: Wanneer leners hebben het protocol afspraken uitgevoerd, heb je een duidelijk onderdeel van de bescherming. Maar hoe zit het kredietnemers die delinquente en nog niet, of niet uitvoeren van een protocol-overeenkomst?

Op dit gevoelige gebied, duidelijk, schriftelijk vastgelegde procedures en een protocol brief kan helpen bij het voorkomen van misverstanden en het verminderen van aansprakelijkheid.

Procedure: Schriftelijke het beleid en de procedures voor de lening servicemedewerker, (of iedereen die samenwerkt met uw leners) kunnen blijken handig als verdediging tegen aanspraken kredietnemer. Bij het maken van procedures, wilt u misschien overwegen het onderverdelen van alle leningen beheerder / kredietnemer gesprekken in twee categorieën:

Basic, louter informatief, gesprekken: "Welk adres stuur ik de betaling? ' "Wanneer gaat U ons het verzenden van uw betaling de 01 04?" Verrassend weinig kan worden gezegd dat een kredietnemer zonder dat het stappen in de omgeving van de onderhandelingen en overeenkomsten. Besluiten moeten worden gemaakt met betrekking tot hoe ver gesprekken kunnen gaan zonder de stappen zoals hieronder beschreven.

Opstelling of onderhandelingen gesprekken: Als de kredietnemer geeft aan dat zij zullen in hun beider 01.4 betaling en de betaling van hun 5.1 op 9 mei, hebben ze onlangs een lening workout. Als uw lening onderhoud persoon die deze regeling erkent, je hebt net ingevoerd in een ongeschreven overeenkomst lening workout. Hoewel dit een extreem voorbeeld, maar het laat zien hoe gemakkelijk je kunt stap in onderhandeling en modificatie. Het kan nodig zijn om uw personeel met een beperkt aantal betalingsregelingen te maken. Met schriftelijke procedures, heeft u de mogelijkheid om duidelijk af te bakenen wat de eventuele afwijkingen van het contractueel verplicht betalingen kunnen worden overeengekomen met of zonder een volledig uitgevoerd protocol-overeenkomst.

Het "Protocol" brief: Wanneer een kredietnemer verzoeken of verklaringen van de noodzaak trigger, onder je beleid, voor een protocolovereenkomst, of wanneer een beslissing is genomen om in het sluiten van een protocol-overeenkomst, een standaard brief moet gaan naar de kredietnemer, die :

1) Een nieuwe verklaring van het feit dat er geen akkoord met de lening termen aan te passen of uit te breiden iedere verzameling actie van de kant van de beheerder, tenzij er een schriftelijk protocol overeenkomst wordt uitgevoerd door alle partijen.

2) Een opdracht tot de kredietnemer aan contact opnemen met de beheerder over de uitvoering van een protocol-overeenkomst, of het aanvragen van dat zij de overeenkomst uit te voeren, als er al een bijgevoegd protocol met de brief.

OPMERKING: Afhankelijk van welke andere afscherming of criminaliteit hiermee verband houdende wetten valt onder uw lening, mag u wilt raadplegen met een advocaat over een combinatie van het protocol brief met andere berichten je al bezorgen aan een delinquent kredietnemer.

Schriftelijke procedures voor de communicatie met delinquent kredietnemers, protocol brieven, en het protocol niet alleen overeenkomsten kunnen verlagen aansprakelijkheid bij de behandeling van delinquente kredietnemers, maar kan ook misverstanden te voorkomen en bieden leners met een "routekaart" voor het werken via hun delinquentie.

No comments:

Post a Comment