Het kiezen van een financieel planner

Het kiezen van een financieel planner is een zeer belangrijk besluit. Wie zal u vertrouwen op uw spaargeld handgreep en het plannen van uw financiële toekomst? Het feit dat iemand beweert dat een financieel planner niet in aanmerking komt hem of haar aan je geld om te gaan zijn. Zij moeten beschikken over de juiste certificering, kennis en ervaring.

De vier C's van het kiezen van een financieel planner

1. Geloofsbrieven

· Welke certificeringen, hogeschool / universiteit graden en ervari
· Hoe veel klanten of hoeveel geld heeft hij / zij hanteren?

· Zorg ervoor dat de planner staat ingeschreven bij de Investment Dealers Association in uw omgeving of gecertificeerd door een overheidsinstantie

2.Compensatie

· Hoe bent u vergoed? Flat vergoedingen, salaris of commissie? (Pas op voor die grote commissies te verdienen voor het plaatsen van u in fondsen met een hoog risico)

· Zijn er nog verborgen kosten overnemen met mijn beleggingsfonds?

° zullen u uitleg over alle kosten die gepaard gaan met elke investering?

· Wat is de kostprijs van de liquidatie of annulering van mijn rekening met uw bedrijf? (Goed om te weten, als u besluit om tegoeden of beleggingsmaatschappijen schakelaar)

3.Kenmerken

· Wat is uw investering filosofie?

· Heeft u zich kunt concentreren op de binnenlandse markten, buitenlandse markten, of beide? (Antwoord moet zijn dat beide)

· Wat is uw specialiteit? Uw sterkste gebied? (Global portefeuillebeheer, onbelast beleggingsfondsen, aandelen, obligaties, enz.)

· Hoe staat u tegenover het risico en hoe je filosofie past mijn risicotolerantie?

4.Klantenservice

· Welke diensten biedt uw onderneming te bieden?

· Hoe toegankelijk zal u (de agent) te worden?

° zullen u bekijken welke middelen laatste 5 tot 10 jaar prestaties in het prospectus?

· Wat is uw jaar-tot-jaar beleggingsresultaten?

· Wat was jij slechtste jaar? Best jaar? En waarom? (Voor een defensieve of nederigheid Kijk na het stellen van deze vraag, blijkt type persoonlijkheid)

Bieden · Heeft u de financiële planning, het beheer van geld, of beide?

Tot slot, een financieel planner voor u werkt, en moet verenigbaar zijn met uw persoonlijkheid, risicobereidheid en financiële doelstellingen. Zorg ervoor dat uw harde geld te verdienen is in goede handen. Interview potentiële planners, Vraag om referenties en bel minstens 3 van die verwijzingen.

Richmond Acheampong

Webredacteur, mede-oprichter

Parent Boom

Online Family Resource

http://www.parenttree.com

No comments:

Post a Comment