Rode Clausule Letter of Credit

Het doel van rode clausule in een documentaire krediet aan de begunstigde in staat te stellen vóór verzending voorschotten te krijgen van de advisering of bevestiging van de bank, ten koste van de begunstigde was, maar onder de verantwoordelijkheid van de emitterende bank. Deze rode clausule is zo genoemd, omdat het meestal gedrukt in het rood op het krediet om de aandacht te vestigen op deze speciale functie van de kredietvoorwaarden.

Red clausule is traditioneel gebruikt in bepaalde landen
Voorschotten worden meestal gemaakt in lokale valuta te vermijden iedere schommeling in de wisselkoersen tussen de tijd van het voorschot en het tijdstip betaling of onderhandelingen is verricht. Als het krediet wordt uitgedrukt in een andere valuta dan de lokale valuta, moet worden bepaald voor wiens rekening eventuele uitwisseling van verschil zal zijn.

Als er een rode clausule krediet beschikbaar voor de onderhandelingen in plaats van betaling, nodig niet worden beperkt tot de bemiddelende bank verantwoordelijk voor het verstrekken van de voorschotten, zolang de uiteindelijke opbrengst van het krediet beschikbaar worden gesteld aan die bank.

Er zijn twee belangrijke soorten rode clausule:

1. De ongedekte of schone rode clausule, op grond waarvan de voorschotten worden toegestaan tegen de verklaring van de begunstigde dat zij nodig zijn om te betalen voor een pre-verscheepte goederen.

2. De beveiligde of documentaire rode clausule, op grond waarvan voorschotten die tegen de presentatie van het magazijn ontvangsten of soortgelijke documenten samen met de toezegging van de begunstigde op de vrachtbrief en te leveren / of andere vereiste documenten bij de zending (Het magazijn ontvangsten zijn meestal terug naar de begunstigde in vertrouwen zodat hij kan dan te verkrijgen van het cognossement). Hierbij kan de begunstigde ook gevraagd worden om de goederen te verzekeren, terwijl ze in de winkel.

In het geval van in gebreke blijven van de daaropvolgende de begunstigde, waaronder niet-documenten in overeenstemming met de voorwaarden van het krediet present, de bemiddelende bank heeft het recht to restitutie van de claim its voorschotten, vermeerderd met rente en alle andere kosten, de afgifte from bank.

Er is nog een derde soort clausule die kunnen worden gebruikt, de 'ontvangst en onderneming' of 'factuur en het ondernemen "-clausule, die verschilt van het bovenstaande in dat de bemiddelende bank voorschotten op de ontvangst van de begunstigde of de factuur samen met zijn onderneming maakt het voorschot teruggaaf in geval van niet-naleving documenten voorleggen het kader van het krediet.

Voorschotten in het kader van de 'ontvangst en de onderneming "-clausule zijn normaliter niet gemaakt van de eigen tussenpersoon bank fonds, maar tegen onmiddellijke vergoeding van de uitgevende bank, met de begunstigde verantwoording verschuldigd is aan de uitgevende bank in het geval van wanbetaling.

Clean rode clausule:

"Zoals het aantal geaccrediteerde kan zijn dat de beloning voor wol vóór verzending, vriendelijk hem voorschotten toekennen, zodat hij voor dergelijke betalingen tegen zijn verklaring dat het geld nodig is voor het doel van het voormeld. Wij accepteren de verantwoordelijkheid voor de terugbetaling van anticiperende verleende voorschotten door u binnen de kredietlimieten. "

Documentaire rode clausule:

"Zoals het aantal geaccrediteerde kunnen hebben om te betalen voor de goederen vóór de verzending kunt u aan hem voorschotten voor het maken van deze betalingen ten laste van Modellen Receipts of andere documenten waaruit blijkt dat het recht op het bezit van de goederen vordering en de onderneming aan de relatieve cognossementen uit te brengen te zijner. Deze Warehouse Receipt-of andere documenten kunnen worden toevertrouwd aan de erkende in ruil voor zijn erkenning dat de documenten in handen zijn van hem als trustee voor u en als uw agent om voor u te verkrijgen in ruil de relatieve cognossement. De goederen, terwijl in het magazijn in afwachting van overbrenging worden verzekerd door ...... Wij accepteren de verantwoordelijkheid voor de terugbetaling van de anticiperende verleende voorschotten door u binnen de kredietlimieten. "

Facturering en onderneming clausule:

"Zoals het erkend zal moeten betalen voor de goederen, de verwerking en de bijkomende kosten voor de verzending, kunnen de onderhandelingen worden gedaan aan de begunstigde tegen de facturen waaruit blijkt dat in de eerste plaats de kosten van goederen en / of verwerking en de bijkomende kosten en de begunstigde onderneming aan de relatieve verzendkosten te produceren documenten te zijner tijd. Wij accepteren de verantwoordelijkheid voor die aan deze betalingen op grond van de voorwaarden van het krediet. "

No comments:

Post a Comment