Bazel II in de USA - Wat Verschillende is?

Buiten de Verenigde Staten, toezichthoudende autoriteiten vereisen gewoonlijk alle banken om voldoen met het Nieuwe Basel ii Accord, maar hebben boden de banken de optie van kiezen tussen de verschillende benaderingen voor de berekening krediet-en operationeel risicokapitaal vereisten. Voor banken in de Verenigde Staten, alleen de grootste en meest internationaal actieve banken moeten voldoen met Basel ii, maar ze hebben alleen volg de geavanceerde benaderingen voor de berekening van kredietkost
In de VS zijn er 4 instanties die betrokken zijn bij Bazel II interpretatie en implementatie: Het Bureau van de Comptroller of the Currency (OCC), de Board of Governors van het Federal Reserve System (raad), de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en de Office of Thrift Supervision (OTS).

Deze 4 instanties hebben vastgesteld dat 3 groepen van banken (dit is uniek in de Verenigde Staten, er is geen groepering, zoals die in het Basel II-papers):

1. CORE BANKEN (De term "banken" bestrijkt banken, spaarbanken verenigingen en BHCs - bank holdings).

Dit zijn grote internationaal actieve banken. Ze zijn verplicht alleen de geavanceerde benaderingen aannemen. Deze geavanceerde benaderingen zorgen voor meer prikkels voor de banken om hun risicobeheer te verbeteren.

Core banken dienen ofwel aan van de volgende twee onafhankelijke drempelcriteria:

A. 250000000000 dollar of meer geconsolideerde totale activa. B. 10 miljard dollar of meer in totaal op de balans buitenlandse blootstelling.

2. OPT-in banken

Dit zijn banken die vrijwilliger de geavanceerde benaderingen aannemen.

3. ALGEMENE BANKEN

De overige banken die niet vast te stellen de geavanceerde benaderingen

Buitenlandse banken (niet-Amerikaanse banken) met Amerikaanse dochterondernemingen

Een filiaal van een buitenlandse bank is onderworpen aan de Verenigde Staten wettelijke kapitaalvereisten voor in het binnenland in handen VS DIS. Indien een filiaal van een buitenlandse bank in de Verenigde Staten voldoet aan een van de criteria, het is een kern bank en is onderworpen aan de geavanceerde benaderingen.

Als een dochteronderneming van een vreemde in de Verenigde Staten bank voldoet aan geen enkele van de criteria, de VS DI is een algemene bank (tenzij zij beslist zich in voor kiezen om de geavanceerde benaderingen).

Besluit

Er zijn veel belangrijke verschillen in de implementatie van het Basel II-kader in de VS en de andere landen over de hele wereld.

Bazel II zal alleen gelden voor een beperkt aantal van de instellingen in de VS.

Is er veel discussie over de noodzaak voor:

A. internationaal actieve instellingen:

1. Goedkeuren de meer risicogevoelige geavanceerde benadering voor het belangrijkste deel van hun portefeuilles.

2. Hebben de mogelijkheid om eenvoudiger benaderingen te voeren voor een beperkt gedeelte van hun portefeuille.

B. Algemene banken:

1. Introduceer de gestandaardiseerde aanpak.

2. Voorkom het concurrentienadeel van het hebben van Basel I en Basel II banken.

No comments:

Post a Comment