Aandelen, obligaties, en beleggingsfondsen Explained

Heb je ooit het gevoel financieel analfabeet? Wilt u op CNBC alleen vinden jezelf volledig verbijsterd door wat ze zeggen? Wil je je op zijn minst nieuwe iets over beleggen, zodat je kon chatten met je vrienden over de 'markten'? Maak je niet ongerust, de basis is niet zo hard als je denkt.

Als u wilt investeren in de aandelenmarkt, dan moet je een beetje over wat je doet weet. Wanneer een bedrijf openbare gaat, beginnen ze om aandelen van voorraad te verkopen op een openbare beurze zoals de
Bezitten een aandeel van materieel betekent u eigen gedeelte van de bedrijf. De firma kwesties voorraad om geld in te zamelen voor hun bedrijf om te groeien. Als u eigen voorraad, je bent een aandeelhouder. Als aandeelhouder bent u in staat om te stemmen in de onderneming en sommige zeggen. Hoewel je meestal gewoon stemmen op wie je wilt zijn in de raad van bestuur, en ze maken beslissingen voor het bedrijf.

Een aandeel wordt beschouwd als een eigen beveiliging, omdat je een eigen deel van de onderneming. Een band wordt beschouwd als een schuldtitel omdat je het bedrijf geld uit te lenen, hoeft u niet zelf niets van. Je kunt obligaties te kopen van de overheid, staat, bank, of een corporatie. Koopt u een obligatie voor $ 1.000, dat in 10 jaar rijpt met een effectieve rente van 5% wordt jaarlijks betaald, u elk jaar $ 50 ontvangen, totdat de 10 jaar zijn tot op welk moment ze betalen je terug het $ 1.000.

Je kunt vasthouden obligaties tot de vervaldag of u kunt kopen en verkopen. Obligaties gekocht van de overheid hebben meestal weinig tot geen risico. Corporate en gemeentelijke obligaties hebben een rating, dat zal je vertellen hoe risicovol ze zijn. Bijvoorbeeld, een AAA obligatie heeft zeer weinig risico, maar zal meestal niet geven u een erg hoog rendement. Een obligatie die wordt beoordeeld op BB of lager wordt beschouwd als een junk bonds, omdat het hoog risico, maar potentieel voor heel hoog rendement.

Een beleggingsfonds is een mix van aandelen of obligaties, of beide. U geeft uw geld aan een beleggingsfonds manager die zwembaden uw geld in met andermans geld. Hij koopt aandelen en / of obligaties die hij voelt krijgt een hoog rendement. Onderlinge fondsen zijn voordelig omdat u in staat bent om uw geld te diversifiëren, wat betekent dat u uw risico verminderen door te investeren in veel verschillende effecten-of investeringen. No-load beleggingsfondsen zijn populair omdat ze nog geen geld van vergoedingen die meer geld zet terug in uw zak.

No comments:

Post a Comment