Where's Uw Geld Safer? De Bank tov het matras

Ik zag een interessante documentaire een paar nachten geleden over de opvallende gelijkenissen tussen de depressie in de 1920's en onze huidige credit crunch. En terwijl sommige critici kunnen argumenteren de correlatie, een ding is sure-mensen worden beducht (net zoals ze deden wanneer de Depressie begon) over hoe veilig hun geld is in de bank.

Amerikaanse geschiedenis vertelt het verhaal, die is de oorzaak van deze angst. Tijdens de Depressie duizenden Amerikanen werden overgelaten brak to
Is uw geld veiliger bij de bank, of onder de matras?

Hoorzitting over de financiële crisis het kwetsen van de grote bancaire instellingen in het hele land, kunnen veel Amerikanen de verleiding komen om hun geld terugtrekken uit de banken en te houden in hun huizen. Nochtans, zou deze optie risicovoller is dan veel mensen denken.

Allereerst, we hebben iets te leren uit de bank niet tijdens de Grote Depressie. Voorzitter FDR, als onderdeel van de New Deal, creëerde de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), waarvan het logo heeft u waarschijnlijk gezien opgehemeld op controleert uw bankinstelling en borderellen. De FDIC is gemaakt naar een andere bank niet te voorkomen en sinds haar oprichting in 1934, geen bewaargever heeft verloren een cent van de verzekerde middelen als gevolg van de bank niet.

Critici betogen echter dat als genoeg banken fail over de komende jaren, dat het mogelijk zou voor de FDIC te lopen uit fondsen. (De FDIC is momenteel bedrijf ongeveer 50,2 miljard dollar in het fonds.)

Ondanks hun gebrek aan geloof in de FDIC, is er een geldig argument waarom je geld misschien veiliger in een bankinstelling in plaats van in uw huis. De grootste reden hiervoor is, althans in de bank, is het verzekerd.

Veel huiseigenaren ten onrechte van mening dat in het geval, dat hun huis wordt beroofd of volledig verwoest door een overdekte gevaar, dat hun huiseigenaren verzekering zou geen geld ze nog had liggen rond het huis te dekken. De waarheid van de zaak is, is er een zeer lage dekking te beperken geplaatst op geld bewaard in uw huis. Typisch, je huiseigenaren beleid zal slechts tot vervanging van 200 dollar - en dat is totale dekking voor contant geld, bankbiljetten, gouden en zilveren stukken, munten en penningen. En Nee, je kunt niet uit een goedkeuring (of verhoog uw dekking) voor contante vallen onder uw eigen verzekering.

De FDIC zal typisch up verzekeren tot $ 100.000 per bewaargever, per bank.

Naar mijn mening, zou ik adviseren houden je geld op de bank. Niemand kan ooit zeker zijn wanneer een brand, overstroming of ander verlies kan uw huis te nemen en te vernietigen uw spullen (en geld!). Als u echter te dringen op het houden van uw geld thuis-zorg ervoor dat je je geld in een brandvrije kluis die is vastgeschroefd op de vloer, om het verlies van brand of diefstal te voorkomen. En vergeet niet, iets meer dan $ 200 zal niet worden vervangen door uw huiseigenaren beleid.

No comments:

Post a Comment