Hoe banken geld creëren uit de lucht

Banken weten hoe om geld te maken uit dunne lucht. In feite, de banken zijn geld fabrieken. Banken zijn er om geld te verdienen. Je zou denken dat zijn de banken in de zakelijke dienstverlening zoals banken rekeningen en leningen aan hun klanten. Het is waar dat de banken financiële diensten van essentieel belang. Echter, de reden dat de banken deze diensten is dat banken geld nodig om te gebruiken als grondstof om meer geld te creëren. Waar komt dat geld vandaan? Het is afkomstig uit deposito's< van klanten. Met andere woorden, het komt uit het geld dat u en ik te storten op de bank.

Merk zeer zorgvuldig, banken "te creëren" geld. Het is niet gewoon is dat de banken 'verdienen' als ze winsten bancaire diensten en leningen te verstrekken. Banken eigenlijk "creëren" nieuwe geld dat voorheen niet bestond.

Hieronder staat een voorbeeld van hoe banken geld creëren. U stort 100.000 dollar in een jaar certificaat van deposito tegen 5% rente. De bank kan nu uw geld om leningen te creëren.

De Federal Reserve stelt de reserve-tarief voor de bank 3 tot 10%. A 3% reserve-tarief betekent dat de bank moet 3% te houden van de $ 100.000 aan reserve en kunnen de resterende 97% lening. Een reserve van 10%-tarief betekent dat de bank moet houden 10% van de $ 100.000 aan reserve en kunnen de resterende 90% lening. Voor ons voorbeeld, laten we aannemen dat de reserve bedraagt 10%. Hierdoor kan de bank om krediet negentigduizend dollar van je 100.000 dollar borg.

Dus, De bank maakt Lening # 1 van $ 90.000 en houdt 10.000 dollar op reserve. Dit is het kritische punt waar de bank geld creëert. Volgens de bank de balans, de lening van 90.000 dollar aan de kredietnemer is 90.000 dollar ook een troef voor de bank. Met zijn eigen merk magie van geld, heeft de bank gecreëerd 90.000 dollar uit de lucht.

Maar het proces stopt niet hier. Sinds de bank heeft nu een bezit van 90000 dollar, kan het maken nog een lening op basis van deze activa. Sinds de Federal Reserve dezelfde regels van toepassing zijn, moet de bank houden 10% van deze activa op reserve. Dit betekent dat de lening alleen kan 90% van de 90.000 dollar. Dit betekent dat Loan # 2 is 81.000 dollar. Door het creëren van een nieuwe lening, de bank heeft opgericht een ander actief. De 81.000 dollar lening aan de kredietnemer 81.000 dollar wordt een aanwinst voor de bank. Nogmaals de bank creëert geld uit de lucht.

En omdat de bank inmiddels een extra 81.000 dollar activa bezit, kan zij maak een andere lening. Nogmaals, moet de bank houden 10% van deze activa op reserve. Dit betekent dat het kan lening slechts 90% van de 81.000 dollar activa. Lening # 3 is 72.900 dollar.

Federal Reserve regels waarmee de bank tot vijf à zes leningen op basis van de oorspronkelijke 100.000 dollar storting te doen. Elke lening creëert een bijkomende troef. We stoppen bij drie leningen, herziening van het proces, en optellen hoeveel geld de bank heeft opgericht.

U stort 100.000 dollar in een cd. De bank creëert drie leningen op basis van de oorspronkelijke 100.000 dollar neer te leggen. Lening / Asset # 1 = 90.000 dollar Loan / Asset # 2 = 81.000 dollar. Lening / Asset # 3 = 72.900 dollar. De totale = 243.900 dollar in activa voor de bank. Dit is 243.900 dollar in nieuw geld.

Wanneer u geld uit uw cd, je terug krijg je 100.000 dollar neer te leggen, in aanvulling op het $ 5.000 rente. Inmiddels heeft de bank gecreëerd 243.900 dollar aan nieuw geld. Nadat hij betaalt u 5% rente, heeft de bank van een kleine winst van 238.900 dollar. (243.900 dollar - 5.000 dollar = 238900 dollars). Als de getallen zijn verwarrend, ga weer over hen totdat u hoe magisch dit proces is. Dit is de manier waarop banken geld creëren.

Om dit punt, heb ik ongenuanceerd het proces. Een bank niet echt te maken van een reeks afzonderlijke leningen op basis van een eenmalige waarborg. Uw deposito's onderdeel worden van een pool van de bank geld kunnen gebruiken om leningen te verstrekken. Maar dit voorbeeld laat zien hoe ongenuanceerd banken geld uit lucht te creëren. Een bank geld produceert met behulp van de deposito's van klanten om leningen te verstrekken. De leningen worden activa en de activa om te zetten in geld.

Wat maakt het verschil om te zien hoe de banken geld te gebruiken om geld te maken? Jij en ik kunnen niet doen wat banken doen door op het uitlenen van hetzelfde geld meer dan eens. Het echte punt van dit voorbeeld is een deel van de mysterie van het geld nemen.

Het proces wordt gebruikt om een bank geld creëren toont aan dat geld geen handelswaar is een beperkte levering, waar er maar zo veel rond te gaan. Geld is niet gelijk aan geld. Geld wordt gecreëerd in geld-het maken van transacties, die betekent dat er geen mogelijkheden te beperken om geld.

Dus, als je wilt meer geld, denk dat de manier waarop bankiers denken. Vraag hoe u geld kunt gebruiken om meer geld te creëren. Als je echt denken dat de manier bankiers denken, je zal iemand anders te gebruiken geld om meer geld te creëren. De cruciale gedachte achter dit alles is: De grootste beperken tot geld is het geloof dat geld is beperkt.

No comments:

Post a Comment