Introductie van risicobeheer

Risk is een feit van het leven. Risico is inherent aan alle menselijke activiteiten. Risk is een natuurlijk verschijnsel dat het gebruik ervan heeft. All Risk is niet slecht. Risico is ook gerelateerd aan te belonen. Als men een filosofische opvatting van de risico's te nemen, is het moeilijk voor te stellen een leven zonder risico, en risico's kunnen ook een genot om de geest, de extractie van de beste van te maken.

Echter in de context van risicomanagement in een bedrijf, we zijn bezorgd ov
Een bedrijf kan geconfronteerd risico's van verschillende kanten. In principe bestaan er twee categorieën of klassen van risico's. Een, dat is bij toeval, en de andere door het ontwerp. Laten we eens aannemen dat een bedrijf wordt geconfronteerd met een bepaalde situatie die een keer voorkomt in een blauwe maan. Being voorbereid voor deze situatie, de vennootschap verliest, zeg, USD: 10.000,00. Echter, om in orde zijn voorbereid op deze risico van de Vennootschap zou hebben kunnen leiden naar USD te brengen: 100.000,00. Dit risico was puur toeval. Aan de andere kant, hebben veel Amerikaanse banken gegaan onder de last van hun slechte woonomstandigheden hypotheken. Dit is een risico door het ontwerp. Deze banken kreeg zelf in de problemen met hun ogen open.

Omgaan met risico's:

Ongeacht de categorie of klasse van het risico, de eerste stap die bedrijven moeten nemen om gaan met het opzetten van een mechanisme te voorzien en te voorkomen risico. De tweede stap zou zijn om het risico dat niet geheel kan worden geëlimineerd minimum te beperken. De derde stap zou zijn om de overdracht of het risico te leiden. En de vierde stap zou zijn om het resterende deel van de risico's te accepteren en om te gaan met het tij proberen, die is te verduren de risico's, en de pijn die ermee verbonden zijn, en vervolgens weer aan te trekken in actie.

De volgende reeks stappen kunnen worden genomen om te gaan met risico's om het best mogelijke resultaat te krijgen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat er geen enkele, perfecte manier van omgaan met risico's. Veel hangt af van de aard van het risico, de omringende omstandigheden, en de beschikbare middelen op een bepaald moment te maken met gevaar. Maar de wijsheid van wordt voorbereid voor risico kan niet worden betwist.

1) Inventarisatie van risico's: Kijk en gij zult vinden! Risico is overal. Elke activiteit of zelfs inactiviteit heeft bepaalde inherente risico's. Het idee is om elke activiteit breken in onafhankelijke componenten, en identificeert de risico's geassocieerd met elk en ook als een geheel.

Identificatie van het risico een deel van de grond te werken in het risicobeheer, en de meer gedegen en efficiënte de grond te werken, hoe beter het eindresultaat. Elke bedrijfsactiviteit moet worden bestudeerd begin tot het einde, en om alle mogelijke problemen en risico's verbonden met hen, moet in kaart worden gebracht en aangepakt.

2) uitsluiten van risico: Als de risico's worden gesignaleerd, is de volgende stap is om op natuurlijke wijze verwijderen. Natuurlijk, niet alle risico's kunnen worden geëlimineerd. Ook allemaal moeten doorstaan. Voor zover mogelijk en levensvatbaar zijn, risico's moeten worden weggewerkt door een combinatie van strategieën, afhankelijk van de context, van de aard en de mate van de waarschijnlijke risico's geconfronteerd.

3) Beperking van het risico: Risico's die niet kunnen worden geëlimineerd moeten worden verlaagd. De hoogte van het verlies van een bedrijf tegen de risico's hangt af van de ernst van het risico. Door vermindering van de ernst van dergelijke risico's, kan een bedrijf te verminderen het potentiële verlies op rekening mee.

4) De aanvaarding van risico: "Wat niet kan worden genezen moeten doorstaan". Maar men kan een leven veiliger en comfortabeler door het aanvaarden van de onvermijdelijk in een geplande manier, en kanaliseren van de risico's binnen het ecosysteem van de organisatie op een zodanige wijze dat de gevolgen van te maken draaglijk.

5) omleiding of Risico: Een andere manier van omgaan met risico's is fantasievol afleiding of risico-overdracht aan een andere entiteit. Met andere woorden, een dekking van risico's worden uitbesteed aan anderen, een voorbeeld hiervan verzekering.

All gezegd en gedaan, risico's kunnen worden behandeld op vele manieren, en er is geen perfecte manier van omgaan met, behalve dan dat wordt voorbereid voor het kan ons een betere kans van de aanpak van het.

Echter, de methoden om te gaan met risico moet niet worden gelijkgesteld met de kuur wordt erger dan de kwaal.

No comments:

Post a Comment