Een Financiële treinramp - Een ongekende mogelijkheden

We beleven niets minder dan een economische trein wrak. De financiële Express heeft het einde van de lijn - de reële economie, de vracht auto's, telegrafeerde de slanke motor impaling zich op zijn gedoemde bestemming. We hebben niets te doen, maar Hunker naar beneden, houd vast en ontwijk het puin.

We hebben een gigantische inzet. We hebben allemaal onze chips geplaatst en trok de hele wereld in onze game. We hebben een grove fout. Deze fout heeft verstrekkende gevolgen voor onszelf, onze nat
We kunnen de schuld van de gewetenloze financiële Titanen en captains of industry, kunnen we blame een onbekwame regering, maar in de uiteindelijke analyse - The buck stops (onbedoelde woordspeling) hier. Wij zijn de schuld voor de deelname aan of de bevoorrading, het leiden en in korte tijd waarmee de natie te springen op de consumptie bandwagon. We hebben zo duizelig nastreven van rijkdom of verkwist het weg hebben we de verdiepingen wijsheid van spaarzaamheid, het bedrijfsleven buiten beschouwing gelaten, en innovatie. Nu dat de trein is kapot - de motor is een gesmolten massa van metaal, de leidende auto's in vuur en vlam, de tracks verbrijzelde - de rest van de economie is snel nadert het punt van de afrekening om zichzelf te vernietigen, waar ongebreidelde dan thuis komt op stok.

De Oproep van de Nar van weddenschappen toekomstige welvaart op de motor van de financiering is tweeledig. In de eerste plaats geld is niet echt. Geld is een ruilmiddel, rekeneenheid en een opslagplaats van de waarde. Geld is geworden onze middelen, onze maat, onze norm en jawel - onze obsessie. Wedden op de gezondheid en de vitaliteit van een economie op de manipulatie, controle en de overdracht van een immaterieel, is dwaasheid. Ten tweede, door alle mogelijke middelen te ontketenen als brandstof voor de vlammen van Financiën 'de pijlsnelle stijging van de machtspositie we onbewust ontketende de hebzucht en corruptie de menselijke natuur. We hebben vastgesteld: "Geld is macht" en er is niet meer verleidelijk een elixer dan macht. Elke ounce van het hefboomeffect van de financiers en de overheid zijn erin geslaagd om de ambtenaren in dienst in de afgelopen veertig jaar werkt nu tegen ons.

Hoewel gegrondvest op de beginselen van vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen, heeft de Verenigde Staten afgedwaald. We hebben bezweken aan de bedrieglijke idee dat markten moeten worden vrij zelfs ongehinderd door geweten. Deze leugen woekert met de stilzwijgende ontslag van de andere belangrijke component van vrijheid - verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid en vrijheid zijn twee kanten van dezelfde medaille. In beschaafde samenleving kan niet bestaan zonder het andere. Wij verwerpen de verantwoordelijkheid op ons eigen risico. Ongebreidelde vrijheid een zekere weg naar de afgrond. By weddenschap op en vervolgens het bouwen van systemen voor de financiering te waarborgen werd het dominante kracht in de Amerikaanse en mondiale economie hebben we ons gecommitteerd aan het wrak nu ontvouwen ervaring.

Zoals bij elke crisis deze financiële treinongeval heeft binnen de zaden van kans. Deze mogelijkheid gaat veel verder dan onze financiële welzijn. De kans zit in de herbeoordeling van het doel van ons wezen, herdefiniëren de kwaliteit van ons leven. Deze trein wrak biedt ons nog een huurcontract op het leven. We kunnen van richting veranderen, plattegrond een nieuwe koers, een nieuwe kans te grijpen, aanzet geeft tot een nieuwe geboorte van vrijheid.

We hebben de Amerikaanse ideale verloren en verbrijzelde de Amerikaanse droom nog niet - de ware kracht van dit land is de veerkracht van de bevolking. Amerika werd gebouwd door mensen die verantwoordelijkheid voor hun daden, nam risico's, en ingenieus toegepast hun energie en inspanning om de hoop van het beveiligen van een goed leven voor henzelf en hun nageslacht. Het heeft ons zo'n veertig plus jaren om tot dit punt te versnellen op de nummers, maar alles is nooit verloren. U lost dit puinhoop we moeten optreden en handelen verstandig.

Dit is duidelijk een situatie van ons te maken, waarbij we moeten een oplossing ingenieur. We kunnen kiezen voor een pad van zelf-gerechtvaardigde verontwaardiging. We kunnen veroordelen Wall Street hebzucht en incompetent overheidstoezicht en sussen onszelf door het plaatsen van blame duidelijk in anderen handen. De keuze om wel toe te wijzen schuld te geven, degradeert ons om de rol van machteloze slachtoffers in een pijnlijke, alle verbruikende drama. We zullen schreeuw om hulp en gaan zitten met gestrekte armen, te wachten op de welwillende liefde van mensen met macht, die belast zijn met het beheer van onze zielige leven - de rijke elite en ambtenaren die niet eens kan identificeren van het probleem. Of we kunnen ervoor kiezen om verantwoordelijkheid voor de puinhoop die wij hebben gecreëerd - de financiële treinongeval - en beginnen naar rechts een verkeerd accepteren. Alleen op deze manier kunnen we onszelf verlossen. &Kiezen...

Copyright (c) 2.010 F Scott Paradis

No comments:

Post a Comment