Een les van Lehman Brother Episode

Op 15 september 2008 is de voorraad van Lehman Brothers viel plat op zijn gezicht. Het was een wasdroger van 90% en kwam als waren er gesprekken over het bedrijf indienen voor een Hoofdstuk 11 faillissement. De hele wereld van Investment Banking kwam tot een halt. Het feit was dat Lehman Brothers had de allereerste regel van de financiële sector vergeten - Hou je ogen en oren open en kijken voordat je sprong. Het bedrijf hield hypothecaire tranches links, rechts en midden - tranches, die zwaar w
Meestal mensen begaan dezelfde fout. Ze investeren in elke kans die ze tegenkomen. Chasing rendement betekent dat zij worden achtergelaten met weinig of geen geld in kas. Als de terugkeer zich voordoet, goed en wel, zo niet, belanden ze in de problemen. Beleggen is een riskante onderneming en vereist de nodige zorgvuldigheid. Bovendien is het bedrijf niet goed voldoen aan de wettelijke vereisten. Het feit dat Lehman Brothers zich niet aan deze diligence is verantwoordelijk voor hun eindigend in een faillissement.

De impact die zich hebben voorgedaan als gevolg van crash van Lehman Brothers op haar stakeholders is niets vergeleken met wat zou gebeuren voor iedereen die in het geval van een persoonlijke financiële verdeling. Het is het beste om een les te nemen van Lehman Bros gebeurtenis en zeker dat er geen dergelijk ding ooit weer gebeurt, zelfs op de kleinst mogelijke schaal te realiseren. Er zijn elementaire zaken die mensen nodig hebben om zich aan, terwijl het beheren van hun financiën. Factoren zoals budgettering, planning voor de toekomst en houden van wat geld opzij voor calamiteiten moeten worden nageleefd.

No comments:

Post a Comment